Myśle, że jest jeszcze jedna grupa ludzi, którzy czerpią radość z fotografii i wcale nie czuja potrzeb dyskusji, cieszy ich, ze w wolnych chwilach biorą aparat i fotografują, szkoda im czasu na nadmierne dyskusje.
Myśle, że jest jeszcze jedna grupa ludzi, którzy czerpią radość z fotografii i wcale nie czuja potrzeb dyskusji, cieszy ich, ze w wolnych chwilach biorą aparat i fotografują, szkoda im czasu na nadmierne dyskusje.
Była. I wygrała wygoda - cyfra. Teraz wygra też jak zawsze wygoda, czyli smartfony.
Mp3 wygrało z CD, a to z kolei wygrało z winylem. Niesamowita zbieżność. Winyl - analog. Cyfra - CD. Mp3 - smartfon.
Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...
To teraz już nie uczą akwizytorów, że trzeba być uprzejmym, a nie obrażać potencjalnego klienta?
Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
JaCzłowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
Konfucjusz
Mowię. Mam wiele aparatów analogowych. Posiadam też płyty winylowe z muzyką poważną (rock itp mam na CD) i bardzo poważny sprzęt audio. Wzmacniacza lampowego nie mam, ale się nad tym zastanawiałem (to byłby trzeci mój wzmak stereo, amplitunera stereo nie liczę). Lampowe oczywiście potrafia być bardzo drogie, ale .. pojawiło się sporo tanich. Albo hybrydowe, są takie nawet poniżej 1 tys pln.
Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...
Forum Canona jak najbardziej,ale temat jest o Sony 6700 w dziale sprzet fotograficzny innych firm..więc chyba ktos z tego systemu moze cos napisać,chyba zawsze warto poszerzac horyzonty (?) i czemu bać sie dyskusji...choc może bez obrażania innych..
![]()
Widać nie może, bo przecież jak widać narusza się standardy kółka wzajemnej adoracji, przerywając trwającą mantrę.
W wątku o Sony mogą się wypowiadać tylko osoby posiadające jedynie Canona, a o Sony nie mające pojęcia i na tym poprzestańmy. Osoby które dadzą radę przebrnąć przez te wpisy przecież wyciągną sobie same wnioski.
Ostatnio edytowane przez Conri ; 27-08-2023 o 15:21
Pisze jak byk "Sprzęt fotograficzny innych firm" i mowa jest o jednym z modelów Sony. To w czym problem że ktoś nie może tu dyskutować jeśli jest z innego systemu?
--- Kolejny post ---
Mówisz? Winyl do dziś jest i odtwarzanie muzyki z takich płyt postrzegane jest jako muzyka dla pasjonatów i znawców. Podobnie jak wzmacniacze lampowe. Na rynku to sprzęt dla koneserów. Cholernie drogi.