EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.
Dokładnie. Pamiętam 20 lat temu co tu się wyrabiało. Trwające tygodniami dysputy o przewadze jednego systemu nad drugim albo o tym które szkło jest lepsze a które jednak gorsze. Dziś ruch zmalał bardzo. Może nikogo już nie bawi fotografia bo mają swoje smartfony albo proza życia zmieniła ich zainteresowania.
Myśle, że jest jeszcze jedna grupa ludzi, którzy czerpią radość z fotografii i wcale nie czuja potrzeb dyskusji, cieszy ich, ze w wolnych chwilach biorą aparat i fotografują, szkoda im czasu na nadmierne dyskusje.
Była. I wygrała wygoda - cyfra. Teraz wygra też jak zawsze wygoda, czyli smartfony.
Mp3 wygrało z CD, a to z kolei wygrało z winylem. Niesamowita zbieżność. Winyl - analog. Cyfra - CD. Mp3 - smartfon.
Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...
Krytykować? Bo wypowiedziałem się w wątku na temat którego Hubercik nie ma pojęcia? BTW mam konto na portalu tutaj, tyłko już nie miałem jak odzyskać hasła sprzed 15 lat, bo poczty dawno nie mafotografuje profesjonalnie (choć teraz już mniej) od ok 2004 roku, a Optyczne wspomniane pamiętam jeszcze z czasów gdzie tylko Canon się liczył, a na forum Konica Minolta wstawiali linki do tych wypocin. Po kilku latach fotografowania sprzętem Canona wróciłem do Sony. Tutaj trafiłem na wątek przymierzając się do a6700, ale już nie będę się udzielał. Widzę, że stan umysłu canoniarzy kompletnie nie zmienił się na przestrzeni lat. Dalej jest to tylko zarozumiałość i zacietrzewienie kompletnie niczym nie poparte, na całe szczęście rynek już to zweryfikował. I tak proszę ładnie jak już chodzi i o obecne APSC to nie wypowiadajcie się w temacie o którym macie w większości naprawdę stronnicze nastawienie. Polecam dla osób mniej obytych testy i porównania na YouTube osób takich jak Christopher Frost, czy Arthur ..na portalach jak ten można napotkać jedynie walczących do ostatniej kropli potu fakatyków systemowych. Ten wątek po raz kolejny mi to uzmysłowił, choć było tu parę osób rzeczowo i z dystansem podchodzących do tematu.
Ostatnio edytowane przez Conri ; 27-08-2023 o 03:50
Ja tu widzę innego cztero-postowego trolla.
-Koleje manifestowanie braku szacunku do forumowicza.
W realu też cię tak zęby swędzą? [pytanie retoryczne]
-Robiłeś lepsze testy od optyczne, gdzie je można zobaczyć?
-Lekarz psychiatra?
-Potrzeba tu takiego cenzora jak ty.
-ArthurR to chyba jest na garnuszku u Sony, bo innych marek aparatów u niego nie widzę.
https://www.youtube.com/@ArthurR/videos
Ostatnio edytowane przez capo-di_tutti-capi ; 27-08-2023 o 09:43
To teraz już nie uczą akwizytorów, że trzeba być uprzejmym, a nie obrażać potencjalnego klienta?
Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
JaCzłowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
Konfucjusz