Strona 32 z 45 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 441

Wątek: "pożegnanie z Canonem" coś dużo tego ostatnio

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Odp: "pożegnanie z Canonem" coś dużo tego ostatnio

Cytat Zamieszczone przez WinSho Zobacz posta
    Skąd taka refleksja, że się kończą? Moje cały czas trwa i ma się całkiem do dobrze ale cena R6 kusi
    90% narzekania na Canona to cena...

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    90% narzekania na Canona to cena, jeżeli kwestia dotyczy ceny, a jeżeli dotyczy czegoś innego, to proporcje mogą być inne.
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Uzależniony Awatar WinSho
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Nie do końca się zgodzę bo cena to nie wszystko ale fakt jest taki, że w Canonie brakuje przede wszystkim tańszych ale jasnych i porządnych obiektywów, nie każdy potrzebuje światło f/1.2 no i z drugiej strony nie każdy akceptuje obiektywy typu STM f/1.8 czy 2.0 w przypadku RF85. Z zoomami jest jeszcze gorzej ale cóż każdy wybiera co mu pasuje i jeśli przedkłada się wygodę i prostotę obsługi nad np. lepszy wybór szkieł to spoko. Bierze się takiego R6, szczególnie w obecnej cenie (6500zł) i jest się szczęśliwym posiadaczem świetnego body.

Pełne uzależnienie

nie ma systemów idealnych nasza ulubiona firma ma sporo więcej za uszami niż tyko cenę produktów jest sporo tych śmiesznych (np. implementacja hires wR5) ale niestety również mniejszych i wiekszych tematów, ale czy u konkurencji jest tak różowo, czy ta trawa jest naprawdę bardziej zielona u sąsiada - jak się posumuje plusy dodatnie i plusy ujemne - wątpię.
    EOS 3, 5D, R5

Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    widzę że moderacja działa jak burza usuwając mojego bardzo delikatnego posta, ale zostawia wypociny kolegi z forum jak zwykle zostały.
    Spoko, wczoraj usunięto mój komentarz odnośnie promocji, a resztę zostawiono mimo, iż każdy z tym postów nie był na temat i co? I nic się nie dzieje i życie to czy się dalej...moderacja sobie sama wybiera co jest na temat a co nie. Na temat Canona można napisać w każdym temacie ale już o Sony to nie bo niema temat. Chore zasady tutaj panują momentami. Dobrej nocy.

No pewnie, we wszystkich watkach można pisać na wszystkie tematy. Hulaj dusza, piekła nie ma. Po co w ogóle wątki mają tematy???
    Jesteśmy zdecydowanie mniej rygorystyczni niż dawniej, ale są jednak granice.
    Wątek o korpusie Canona, a ty piszesz o promocji na obiektywy Sony. Co ma piernik do wiatraka?
    Nie ma na tym forum wątków o Sony? Naprawdę?
    Proszę nie polemizować z moderacją w sprawach zakresu ich kompetencji. Pretensje można kierować na PW do danego moderatora, a potem do właściciela forum.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 08-09-2023 o 00:43
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    No pewnie, we wszystkich watkach można pisać na wszystkie tematy. Hulaj dusza, piekła nie ma. Po co w ogóle wątki mają tematy???
    Jesteśmy zdecydowanie mniej rygorystyczni niż dawniej, ale są jednak granice.
    Wątek o korpusie Canona, a ty piszesz o promocji na obiektywy Sony. Co ma piernik do wiatraka?
    Nie ma na tym forum wątków o Sony? Naprawdę?
    Proszę nie polemizować z moderacją w sprawach zakresu ich kompetencji. Pretensje można kierować na PW do danego moderatora, a potem do właściciela forum.
    Napisałem co myślę aby wszyscy mogli przeczytać a nie jakieś prywatne wiadomości to po pierwsze. Po drugie jakoś dziwnym trafem mój komentarz usunąłeś a inne również nie związane z tematem pozostawiłeś o to tylko mam pretensje. Równie dobrze mogę zapytać co ma promocja cyfrowych na obiektyw Canon RF jakikolwiek do tematu o R6? Sam sobie odpowiedz a w razie potrzeby usuń mój komentarz, nie będę polemizować.

Napisałem co myślę aby wszyscy mogli przeczytać a nie jakieś prywatne wiadomości to po pierwsze. Po drugie jakoś dziwnym trafem mój komentarz usunąłeś a inne również nie związane z tematem pozostawiłeś o to tylko mam pretensje. Równie dobrze mogę zapytać co ma promocja cyfrowych na obiektyw Canon RF jakikolwiek do tematu o R6? Sam sobie odpowiedz a w razie potrzeby usuń mój komentarz, nie będę polemizować.
    Ja odpowiem tutaj, wszystkim. To forum Canona. Watek o korpusie Canona jest przeznaczony głównie dla nich. Dla tych co go mają albo tych co go chcą kupić. Poinformowanie tych ludzi, że jest promocja na obiektyw do tego body nie jest niczym specjalnie dziwnym. W wątkach sprzętowych często pojawiają sie sprawy cen, obniżek itp.
    Tylko co do tego ma informacja, że obiektyw Sony jest tani? To sie pomału zaczyna robić forum reklamujące Sony. Rozumiem, że część z reklamujących miała kiedyś Canony, ma teraz Sony, jest zadowolona i chce sie przysłużyć innym kolegom pisząc jakie to Sony fajne i tanie. W momencie gdy to się dzieje w każdym wątku to jest już przesada i to znaczna. To będzie uważane za trolowanie i karane. Osoby, które mają zamiar zajmować sie jedynie Sony faktycznie by lepiej sobie dały odpoczynek od forum. Same, zamiast czekac na kartki czy bany.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Ale jesteśmy w Hyde Parku, a tu podobno można, no chyba że policja się zainteresuje. Taki ładny post miałem o madkach i bombelkach... Starałem się, kolorowałem.
    Ostatnio edytowane przez Leon007 ; 08-09-2023 o 11:24
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Początki nałogu

Nie do końca się zgodzę bo cena to nie wszystko ale fakt jest taki, że w Canonie brakuje przede wszystkim tańszych ale jasnych i porządnych obiektywów, nie każdy potrzebuje światło f/1.2 no i z drugiej strony nie każdy akceptuje obiektywy typu STM f/1.8 czy 2.0 w przypadku RF85. Z zoomami jest jeszcze gorzej ale cóż każdy wybiera co mu pasuje i jeśli przedkłada się wygodę i prostotę obsługi nad np. lepszy wybór szkieł to spoko. Bierze się takiego R6, szczególnie w obecnej cenie (6500zł) i jest się szczęśliwym posiadaczem świetnego body.
    Naprawdę jesteś przekonany, że wszyscy, którzy kupili R6 w tej cenie (niektórzy nawet 2)nie mają orientacji co do szkieł pod bagnet?

Strona 32 z 45 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów