Pokaż wyniki od 1 do 10 z 441

Wątek: "pożegnanie z Canonem" coś dużo tego ostatnio

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Domyślnie Odp: "pożegnanie z Canonem" coś dużo tego ostatnio

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    @Eberloth Smutek i frustracja wylewa się z Twojej wypowiedzi. Może zmień system to świat stanie się znów piękny a Ty uśmiechnięty?
    Ale ja jestem bardzo zadowolony ze świata który mnie otacza, mając na myśli zabawki fotograficzne i nie potrzebuję niczego zmieniać. Uśmiech mi znika tylko wtedy, jak ktoś mnie przekonuje z zapędem misjonarza, że nie uświadamiam sobie po prostu własnego nieszczęścia jako użytkownik Canona i że wszędzie indziej jest lepiej, a najlepiej oczywiście w sony.
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Początki nałogu
    Miasto
    silesian

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
    Ale ja jestem bardzo zadowolony ze świata który mnie otacza, mając na myśli zabawki fotograficzne i nie potrzebuję niczego zmieniać. Uśmiech mi znika tylko wtedy, jak ktoś mnie przekonuje z zapędem misjonarza, że nie uświadamiam sobie po prostu własnego nieszczęścia jako użytkownik Canona i że wszędzie indziej jest lepiej, a najlepiej oczywiście w sony.
    Nie przesadzajmy,większość nikomu nie nakazuje zmian systemu. Raczej ktos pisze,że zmienił, bo to czy tamto... Jak komus brakuje 600mm w dobrej cenie to ma o tym nie pisać? Faktem jest,że Canon tani nie jest przecież.Ludzie głosno piszą,że Sigma wypuszcza szkła za pół ceny np Canona i wygląda to na ten sam poziom.

--- Kolejny post ---

A to już plaga jakaś. Niektórym na forum też nie podoba się np. w zoomach IF, bo obiektyw większy i musieliby ulubiony plecak zmienić.

--- Kolejny post ---

Nie no, oczywiście. Uprawnione jest tylko hejtowanie tych, którzy systemu nie mają zamiaru zmieniać
    No może do jednej osoby bym to podpiął.. ) ale po co tworzyc takie odniesienia do wszystkich.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez g69 Zobacz posta
    Nie przesadzajmy,większość nikomu nie nakazuje zmian systemu. Raczej ktos pisze,że zmienił, bo to czy tamto... Jak komus brakuje 600mm w dobrej cenie to ma o tym nie pisać? Faktem jest,że Canon tani nie jest przecież.Ludzie głosno piszą,że Sigma wypuszcza szkła za pół ceny np Canona i wygląda to na ten sam poziom.
    oczywiście nikt nie nakazuje bo niby jak miałby to zrobić, po prostu od czasu do czasu pojawia się post sugerujący że kupujący produkty naszej ulubionej firmy to idioci, płacący całą cenę za obiektyw zamiast połowy ceny za produkt firmy niezależnej to półidioci, a ogólnie za moment canon wyłaczy wszystko i "nie będzie niczego"

ja osobiście mam dość krytyczny stosunek do produktów naszej firmy, widzę wady, widzę czasem koszmarne implementacje funkcjonalności (np. ugrade hires R5), dziwne decyzje dotyczace interfejsu - mój telefon ma bardziej filmowy interfejs niż mój hybrydowy ponoć R5, cięcia funkcjonalności w sprzęcie za niemałe "piniądze" np. implementacja log w R5 ale staram się (odwrotnie niż klasyk) żeby plusy ujemne nie przesłoniły mi jednak plusów dodatnich, uważam że mogę wyrazić swoją krytyczną opinię o sprzecie który zakupiłem i który używałem co również często nie jest zbyt dobrze przyjmowane na forum pomimo że nie wypisuję opowieści o idiotach i końcu świata.

co do produktów firm niezależnych to obiektyw za pól ceny jest po prostu warty pół ceny jeśli ktoś uważa że jest inaczej to trudno (wiem że taka oczywista prawda jest trudna do przełknięcia).

i ogólnie to chętnie się dowiem czegoś o A7V kolegi który zmienił system, ludzie zmieniają systemy i nic strasznego się nie dzieje
    EOS 3, 5D, R5

Uzależniony Awatar WinSho
    Miasto
    Lublin

Zadałem Ci pytanie "Nie rozumiem dlaczego odpowiadasz się w moim imieniu? Wyjaśnij bom ciekaw" ale widzę nie zamierzasz odpisywać tylko olewasz...widać jaki masz stosunek do innych. Ja ze swojej strony nie mam nic do dodania wszyscy widzą i czytać potrafią.

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Cytat Zamieszczone przez WinSho Zobacz posta
    Zadałem Ci pytanie "Nie rozumiem dlaczego odpowiadasz się w moim imieniu? Wyjaśnij bom ciekaw" ale widzę nie zamierzasz odpisywać tylko olewasz...widać jaki masz stosunek do innych. Ja ze swojej strony nie mam nic do dodania wszyscy widzą i czytać potrafią.
    Nie olewam, tylko nie każdy jest przyklejony do netu 24h/d.
    Zgadłem że zostaniesz. Nie odbierałem Ci prawa do wypowiadania się we własnym imieniu. Jeśli zostajesz by pokazywać foty a nie zasilisz grona misjonarzy S, to tym bardziej się cieszę.
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Uzależniony Awatar WinSho
    Miasto
    Lublin

Nie olewam, tylko nie każdy jest przyklejony do netu 24h/d.
    Zgadłem że zostaniesz. Nie odbierałem Ci prawa do wypowiadania się we własnym imieniu. Jeśli zostajesz by pokazywać foty a nie zasilisz grona misjonarzy S, to tym bardziej się cieszę.
    O i to jest odpowiedź i szanuję bardzo szczerość. Ja zawsze się staram być przede wszystkim szczery i szanować każdego nie ważne czy ma aparat Canon, Pentax czy robi np. foty telefonem.
    Co do marki Sony ja tutaj nikogo nie zamierzam przekonywać do tego, iż jest to jedyna słuszna firma bo tak nie jest i nawet nie chciałem się specjalnie dzielić na jakie body wymieniłem swoje R6 ale skoro padło pytanie to uważam, że należy się odpowiedź.
    Foty z Canona będę pokazywać bo dla mnie nie jest ważne, że onę są zrobione Canonem takim czy takim ważny jest efekt końcowy ale i pewna historia każdego zdjęcia, to się dla mnie liczy.

Uprawnienia umieszczania postów