Gość na etapie kupowania R5 nie doczytał, że filmowanie do 30min. Nie odrobił pracy domowej przed zakupem, to mu przeszkadza. Więc zamiast powiedzieć, ok moja wina nie doczytałem, zmieniam system bo chce mieć jeden a nie kilka a pojawił się z8/z9 i tam mam wszystko co chce, to dorabia teorie. Albo że 24-105 taki świetny dla niego i nie wiadomo po co jest 70-200/4. W Nikonie póki co nie ma problemu bo nie ma 70-200/4 do Z.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez g69 Zobacz posta
Chyba odwracasz kota... temat jest o gościu,który odszedł od Canona i narzekał na to czy tamto a wnioski części są takie,że chłop nie umie w te klocki a system jest cacy..każdy,kto narzeka czy chce zmienić coś,to najczęściej jest kiepskim fotografem,któremu przeszkadza rabek spódnicy.... a tak w ogóle to Sony nie robi portretów i nie ma skin tonów tylko ziarno.. ))
........

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez pawel.guraj Zobacz posta
Hej na jakikolwiek system mi przeszkadza.
Po prostu piszę że obrzydliwe jest to, że są tu ludzie którzy (jak Ty), którzy trwają przy tym Canonie, choć wyraźnie widać że marzą o posiadaniu innego systemu - bo w Canonie wszystko im przeszkadza. Nie rozumiem po co tu się wyzewnętrzniać - łatwiej po prostu zmienić.

Miałem Canona, sprzedałem wszystko, kupiłem Sony. Pożyłem 8 lat z Sony, wszystko sprzedałem i kupiłem Canona. Nie wszystko mi się w nim podoba, Sony nadal ma dużo lepsze matryca i dużo gorszą ergonomię. Nie widzę powodu żeby na maksa jechać ani na jednych ani na drugich.

Natomiast do szału sprowadza mnie malkontenctwo w postaci "Canon zły, Canon ma złą politykę, chce inne szkła a Canon mi nie pozwala". Po kija ciągle o tym pisać, skoro kompletnie nic tutaj on tej pisaniny nie zależy. No chyba że to taka zbiorowa terapia...

p,paw
Bo to tańsze niż wizyta na kozetce u wiadomo kogo