Strona 13 z 45 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 441

Wątek: "pożegnanie z Canonem" coś dużo tego ostatnio

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: "pożegnanie z Canonem" coś dużo tego ostatnio

ej no serio
    gdy oglądam jakieś fajne wideo na YT, większość z nich nie była nawet tknięta czymś za 10k. Czy poznałbym różnicę kręcąc R6 VS Z9? w sensie w jakimś ślepym teście, jako odbiorca treści? lepsze efekty daje warsztat kręcenia filmów, potem montaż, korekcje, efekty, dźwięk, itd. A u niego widzę i drgający obraz na początku i końcu ujęcia (to się albo ucina albo robi warpa), szumy głośniejsze niż dźwięki, chaotyczne kadrowanie, bez statywu itp. Tutaj 8k 10bit nie pomoże

no ale, jestem pewien, że teraz pan co się pożegnał z Canonem będzie super kontent a nawet trochę mu zazdroszczę nowych możliwości, może nawet to jest ważniejsze niż efekt końcowy na YT?
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez g69 Zobacz posta
    ..żeby przebić R5ke trzeba było najlepszego,najdrozszego i chyba 2 razy drozszego Nikona..
    Żeby przebić R5 wystarczy młotek i przecinak

A tak na poważnie, to mnie ten aparat nie interesuje, bo nie ma 24 Mp w kropie, i nie ma do niego sensownego tele za ludzkie pieniądze. Uzysk w pikselach z obiektywu RF 100-500 jest raptem zbliżony do APS-C 24 Mp z obiektywem 400 mm, ale cena R5 plus RF 100-500 zwala z nóg, no i do tego 100-500 nie da się sensownie zastosować TC z tych , które robi Canon, bo Kenko by się dało z palcem w nosie, ale ta ścieżka została przez Canona odcięta. Już nawet ta jasność f/7,1 to jest beka z użytkownika.
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Uzależniony
    Miasto
    Białystok

Twórczość targanego dylematami już linkowałem.

https://www.facebook.com/jakub.roguski.7/

https://roguski.eu/

Myślicie, że tu największym problemem jest używany sprzęt

Nie będę śledził,
    ale dajcie znać jak po chwilowym zachwycie nowym systemem
    powróci do naturalnego malkontenctwa.
    Ostatnio edytowane przez capo-di_tutti-capi ; 18-07-2023 o 01:26

Pełne uzależnienie

Jedziesz po nim bo ośmielił się Twoja ulubioną firmę opuścić. A jeśli powróci do Canona to będzie już ok? Prawda jest taka, że od dłuższego czasu sprzęt foto-wideo jest tak dobry, że nie jest ograniczeniem i tu pojawia się problem, że już nie wystarczy kupić sprzętu za kilkadziesiąt tysięcy aby się wyróżnić tylko trzeba coś potrafić.

Początki nałogu
    Miasto
    silesian

Cytat Zamieszczone przez atsf Zobacz posta
    Żeby przebić R5 wystarczy młotek i przecinak

A tak na poważnie, to mnie ten aparat nie interesuje, bo nie ma 24 Mp w kropie, i nie ma do niego sensownego tele za ludzkie pieniądze. Uzysk w pikselach z obiektywu RF 100-500 jest raptem zbliżony do APS-C 24 Mp z obiektywem 400 mm, ale cena R5 plus RF 100-500 zwala z nóg, no i do tego 100-500 nie da się sensownie zastosować TC z tych , które robi Canon, bo Kenko by się dało z palcem w nosie, ale ta ścieżka została przez Canona odcięta. Już nawet ta jasność f/7,1 to jest beka z użytkownika.
    Zbyt wysokie ceny,to chyba głowny problem dla kogos kto chce wejść w RF. Również nie rozumiem ceny szkła 500mm na końcu ze swiatłem 7.1 .... )) gdzie teraz chocby Nikon wypuszcza 180-600 5.6-6.3 za 9300zł jako nowość, a Sony 200-600 regularnie mozna w promkach wyrwać poniżej 7tys.. Można lubić Canona za wiele rzeczy,ale nie wolno sie tak dawać robić w .... i mówić,że deszcz pada

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Jedziesz po nim bo ośmielił się Twoja ulubioną firmę opuścić. A jeśli powróci do Canona to będzie już ok? Prawda jest taka, że od dłuższego czasu sprzęt foto-wideo jest tak dobry, że nie jest ograniczeniem i tu pojawia się problem, że już nie wystarczy kupić sprzętu za kilkadziesiąt tysięcy aby się wyróżnić tylko trzeba coś potrafić.
    To chyba nie podlega nawet dyskusji. Dobry fachowiec dobre zdjęcie robi i 5D ale reakcje przeradzające się w hejtowanie gościa,że coś mu w Canonie nie pasuje,tylko o tych hejterach świadczą.

Uzależniony
    Miasto
    Kraków

Bardzo dobry komentarz. Trzeba coś potrafić i koniec kropka.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Ja to jakiś upośledzony jestem. Kupiłem R5 z gripem i dodatkową baterią. Założyłem 85 1.2DS i tym robię zdjecia dzieciom.

Tabelek nie potrzebowałem, na ostrośc nie narzekam. Może waga to jakiś minus.

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez capo-di_tutti-capi Zobacz posta
    Twórczość targanego dylematami już linkowałem.

https://www.facebook.com/jakub.roguski.7/

https://roguski.eu/
    ale tam 90% to zachwyt na AI do tego Z9 nie jest potrzebny
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Uzależniony
    Miasto
    Białystok

To bez znaczenia jakim sprzętem będzie pstrykał Kubul.

[przybyło mu 42 subskrybentów]

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Obejrzałem oba filmy o zmianie systemu. Z poziomu prac które upublicznił wygląda, że lepiej by mu się przydał topowy smartfon (do okazjonalnych zdjęć i kręcenia filmów) oraz dowolny korpus APSC z długim obiektywem do ptaszarni.
    Litania życzeń i częste zmiany systemu wskazują na znudzonego, bogatego emeryta, który nie wie co zrobić z wolnym czasem i pieniędzmi. W sumie "Kto bogatemu zabroni?"
    To, że nie wie do czego służą obiektywy typu 70-200 utwierdza mnie w przekonaniu, że czas przeleciał a niewiele się nauczył.
    R3 + RF85LDS

Strona 13 z 45 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów