Strona 5 z 42 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 441

Wątek: "pożegnanie z Canonem" coś dużo tego ostatnio

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Odp: "pożegnanie z Canonem" coś dużo tego ostatnio

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Jeden mój znajomy ma dokładnie ten sam problem Co miesiąc ma inny aparat (Haselki i Leica są na porządku dziennym). Niestety nie siedzę na kasie bo śledząc jego ogłoszenia można ustrzelić fajne okazje
    Ale to wyłącznie Twoja wina. Widział Twoje prace i szuka aparatu które takie zrobi .

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Ale to wyłącznie Twoja wina. Widział Twoje prace i szuka aparatu które takie zrobi .
    Chyba jednak nie On po prostu lubi mieć w rękach nowe aparaty i obiektywy, które po kilku zdjęciach mu się już nudzą Chyba każdy z nas tak ma Z czasem tylko przychodzi refleksja, że to wszystko bez sensu bo nawet 20% możliwości najnowszych aparatów i szkieł nie wykorzystamy
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Miasto
    Londyn

Pal licho aparat, z takim podejściem jakie chłop musi mieć rozkminy jakie auto wybrać! Półciężarówka z napędem 6x6 bijąca rekordy na Le Mans, szyber dach a linia rodem z Ferrari, oczywiście elekrtyk bo taka moda. Albo żona mix Claudii Schiffer, Matki Teresy i Sashy Grey. Gdzie taką znaleźć?

Miasto
    Londyn

@candar dziś mamy tendencję, że to aparat ma robić zdjęcia a od siebie jakoś tak mało wymagamy. Wkońcu płacimy! Później jest wywyp youtuberów którzy już nie mogą tak się męczyć i zmieniają system - jak mogli być tak ślepi.

Miasto

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    @candar dziś mamy tendencję, że to aparat ma robić zdjęcia a od siebie jakoś tak mało wymagamy. Wkońcu płacimy! Później jest wywyp youtuberów którzy już nie mogą tak się męczyć i zmieniają system - jak mogli być tak ślepi.
    To prawda. Obecnie to każdy szuka aparatu foto, czy też smartfona który za niego pomyśli jaką wybrać przysłonę, czas oraz zrobi HDRek w cukierkowych kolorach . Kupuje najnowszy sprzęt foto wierząc w slogany reklamowe producenta i później jak "nie pyknie" trąbi o tym, że aparat i obiektyw są do doooopy Ale jak widać rozruszałem nieco forum wpisem Pana, któremu nic się nie podoba ^^
    Ostatnio edytowane przez candar ; 11-07-2023 o 10:30
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Miasto
    Londyn

Ale jak widać rozruszałem nieco forum wpisem Pana, któremu nic się nie podoba ^^
    To zapewne dlatego, że kupując nie przeczytał specyfikacji.

Jak z kartami. Płacze, ze kupując R5 ma się kasę na CFEx, a póżniej "beczy", że SD v90 drogie...
    Ostatnio edytowane przez zdebik ; 11-07-2023 o 10:37

Obecnie to każdy szuka aparatu foto, czy też smartfona który za niego pomyśli jaką wybrać przysłonę, czas oraz zrobi HDRek w cukierkowych kolorach . -
    Zdefiniuj "obecnie" i "każdy". Bo wychodzi na to, że teraz wszyscy tego szukamy, w tym zdebik, mirror i becekpl.
    Wydaje się, że od zawsze większość lubi iść na skróty, to też w pewnym sensie nakręca postęp.

Miasto

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    Zdefiniuj "obecnie" i "każdy". Bo wychodzi na to, że teraz wszyscy tego szukamy, w tym zdebik, mirror i becekpl.
    Wydaje się, że od zawsze większość lubi iść na skróty, to też w pewnym sensie nakręca postęp.
    Trzeba tylko dopisać dwa słowa do "Obecnie to każdy" czyli: Obecnie to każdy użytkownik smartfona Mówiąc szczerze to telefon dla mnie jest bardziej notesem w którym zapisuję wszystko co ważne i nigdy nie będzie dla mnie narzędziem do pracy

Postęp to nakręcają firmy konkurujące ze sobą na rynku na nowinki techn. w swoich aparatach. Klienci nie mają na to za dużego wpływu. Niektórzy producenci tłukliby dalej swoje lustrzanki jeszcze kilka dekad gdyby nie konkurencja
    Ostatnio edytowane przez candar ; 11-07-2023 o 11:50

Trzeba tylko dopisać dwa słowa do "Obecnie to każdy" czyli: Obecnie to każdy użytkownik smartfona Mówiąc szczerze to telefon dla mnie jest bardziej notesem w którym zapisuję wszystko co ważne i nigdy nie będzie dla mnie narzędziem do pracy
    Czyli po zmianach "Obecnie to każdy użytkownik smartfona szuka aparatu foto, czy też smartfona który za niego pomyśli jaką wybrać przysłonę, czas oraz zrobi HDRek w cukierkowych kolorach"
    Zdaje się, że teraz większość to użytkownicy smartfona. Obstawiam, że nawet te trzy wymienione przeze mnie osoby korzystają ze smartfona. Sam jesteś użytkownikiem smartfona, też takiego szukasz?
    Dla Ciebie jest notesem, a dla ubezpieczyciela lub rzeczoznawcy jest narzędziem pracy. Co w tym złego?

Postęp to nakręcają firmy konkurujące ze sobą na rynku na nowinki techn. w swoich aparatach. Klienci nie mają na to za dużego wpływu. Niektórzy producenci tłukliby dalej swoje lustrzanki jeszcze kilka dekad gdyby nie konkurencja
    Klienci nie mają żadnego wpływu? Szok. Cały czas żyłem w przekonaniu, że to klient głosujący swoim portfelem jest tym motorem napędowym. Oczywiście monopol czy nawet duopol sprzyja stagnacji, bo zwyczajnie nie ma wtedy motywacji, a klienci nie mają za dużego wyboru. Na rynku fotograficznym wystarczyło, żeby pojawił się mocny gracz pod marką Sony z czymś innym i nowym. Masz rację, odpływ klientów do Sony nie miał żadnego wpływu na Canona i Nikona.
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 11-07-2023 o 12:08

Uzależniony
    Miasto
    Białystok

Cytat Zamieszczone przez Poozon Zobacz posta
    Kurczę, gościu ma naprawdę talent do zęgrzenia. Nie wiem czy to talent aktorski czy tak szczerze od serca mówił.
    https://pl.linkedin.com/in/jakub-roguski-3003485

Aha..

Pójdzie w system Sony.

Sony FE PZ 16-35mm F4 G ma taką dystorsję

ale mu o tym nie mówcie.

...a Canon RF 14-35/4 L taką https://www.the-digital-picture.com/...1538&Lens=1569

Winietowanie https://www.the-digital-picture.com/...1538&Lens=1569
    Ostatnio edytowane przez capo-di_tutti-capi ; 11-07-2023 o 20:32

Strona 5 z 42 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów