Kolejny ciekawy tytuł? Spider Man Uniwersum. Niedawno wchodzę na rankingi Filmweb, patrzę a tam "bajka o spidermanie" z wysokimi ocenami. Zwlekałem z obejrzeniem, ale wczoraj z córką obejrzeliśmy i kurde całkiem to spoko. Początek jest dziwny, tzn jak dla mnie, starego - nadmiar kolorów, film taki "klatkowany" + te kolory i mnóstwo efektów = oczopląs, ale z czasem się przyzwyczaił wzrok, no i naprawdę warte polecenia. Spoko soundtrack, spidermany w różnych wersjach (z przeszłości, przyszłości i innych światów). Bardzo spoko się to oglądało, no i oczywiście jak to bajki - bajka z morałem.
I taki jeszcze komentarz znalazłem na filmweb i takie właśnie odniosłem wrażenie:
Najlepszy film Marvela. To była pełna immersja. Doskonała kreska, a do tego nie jest to kolejna marna próba ożywiania komiksu - nie, tutaj po prostu został on ożywiony.
W skrócie - gdybym wczoraj oglądał z córką kolejną wersję starego spidermana, to na pewno nie byłaby zadowolona, a tutaj po seansie nawet zapamiętała imię głównego bohatera (nie, to już nie Peter Parker). Spider man dzięki tej bajce nadal będzie ciekawym starym-nowym superbohaterem. Teraz dzieciaki już tak rzadziej spoglądają na batmanów, spidermanów itp, mają jakieś nowe - minecrafty i inne (nawet nie wiem jakie), a tutaj dla nas starych ciekawe odświeżenie człowieka pająka.