Jedną z najlepszych porad jakie tutaj dostałem to "kup,rób zdjęcia" i kupiłem , robiłem zdjęcia.Jest ok.

I teraz tak.Posiadam aparat canon 60D.Stary , bo stary , ale póki działa to pstrykam. Może wymienię na 80D/90D , może na coś z literką R pod aps-c. Posiadam obiektyw Canon EF-S 18-55 mm f/3.5-5.6 IS STM + 50mm 1.8 stm. Z tej stałki korzystam rzadko. I w sumie chciałbym sprzedać te 2 obiektywy i kupić ten EF-S 17-55mm. Jednak to jest obiektyw z 2006 roku. Wiele osób twierdzi , że canon pod aps-c nie wypuścił nic lepszego co jest zmiennoogniskowe w tym zakresie. Wiem , że ten obiektyw można podłączyć przez adapter do np.R7 , czy to ma sens to już nie wiem. I teraz dlaczego chciałbym go kupić. Jest jaśniejszy od mojego obecnego zooma. Ponoć daje lepsze kolory i jest ostry w całym zakresie. Ogólnie jest lepsza jakość zdjęć. Chciałbym sprzedać te 2 obiektywy i mieć jeden porządny i to taki z którego będę cały czas korzystał Tylko , że mamy połowę 2023 roku , więc sprzęt jest 17 letni. Nie jest to szkło kosmicznie drogie , dlatego waham się. I w sumie takie chyba jedno pytanie pojawia się. Czy to nie jest zła decyzja ?