Pokaż wyniki od 1 do 10 z 110

Wątek: pierwszy sprzęt w świecie foto

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: pierwszy sprzęt w świecie foto

Cytat Zamieszczone przez CzerwiK Zobacz posta
    Obawiam się ruiny finansowej bo nie jestem zamożnym człowiekiem. Powyżej napisałem że wybrałem a nie że mam parcie na RP.
    Doradzili mi tak użytkownicy jednej z grup na facebooku, twierdząc ze lustrzanki są wypierane przez bezlusterkowce i już nie ma sensu pchać sie w starą technologię. Nie ukrywam, jestem zniesmaczony tym jak szybko ludzie zapominają że sami niedawno zaczynali i widzę że sporo osób nie ma za grosz zrozumienia. Ciekawy jestem czy was było stać od razu na sprzęt za kilkanaście tysięcy, czy jednak też szukaliście najbardziej optymalnego rozwiązania.
    jeśli to ma być wejście w większe aparaty i ma być budżetowo:

5D mk II
    lub 5D mk III

lub bardziej amatorsko, ale chyba trochę drożej, ale latwiej o niezajechany amatorsko wykorzystywany sprzęt
    6D lub 6DII

oczywiście używki bo tak taniej wchodzić w system nie spodoba się to sprzedasz z niewielką stratą,
    częśc z tych korpusów można kupić za mniej niż 2000zł i zostaje coś na szkło

jeśli ma być bezlustro
    to na R jest zwykle sporo promocji - technologia matrycy około 5DmkIV
    RP też jest jakimś tropem, szukałbym używki - technologia matrycy około 6D

to takie przemyślenia na temat aparatu do zdjęć jak to ma jeszcze filmować (i filmowanie jest istotne) to niestety kolejność może być deko inna i odrzuciłbym lustrzanki, niestety zaklinanie rzeczywistości nie zadziała - lustrzanki odchodzą czy tego chcemy czy nie ale to nie oznacza że taki korpus nie będzie dobrze służyć jeszcze kilka lat.
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 19-06-2023 o 20:45
    EOS 3, 5D, R5

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów