o to link
foty super jak dla mnie tylko ze temu panu swiatla nie brakuje![]()
link
o to link
foty super jak dla mnie tylko ze temu panu swiatla nie brakuje![]()
link
Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 25-06-2006 o 11:14
pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....
No i dzisiaj dostałem. Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne. Najbardziej podoba mi się stabilizacja, piękna sprawa. Z TC Sigmy współpracuje bez najmiejszych kłopotów.Zamieszczone przez Cz@rek
Dobry,
Mam ogromny dylemat z wyborem pomiędzy tymi szkłami.
Przeznaczenie: fotografia koni w terenie.
Nie zależy mi na super jasnym obiektywem, z reguły mam dobre warunki jeśli chodzi o światło.
Ale może kiedyś będę chciał podpiąć telekonwertor i przydałby się jaśniejszy obiektyw.
To jest właśnie dylemat
Bardziej zależy mi na porównaniu jakości tych dwóch obiektywów.
Który warto wziąć?
A może coś innego za mniej więcej te same pieniądze ?
Miło by było poznać opinie osób które posiadają / posiadały w/w obiektywy.
Ostatnio edytowane przez Reason ; 18-07-2007 o 16:43
Myslę, że do koni to 300/4 z uwagi na IS (moim zdaniem niezbedny do koni)
A najlepiej 100-400/4-5,6 IS. o pewnym czasie 300 okaże sie za krótka.
Wiem bo sam to przechodziłem!
pozdrawiam
Chociaż sam jestem b. zadowolonym użytkownikiem 300/4 L IS, to radziłbym przemyśleć kryteria, którymi się kierowałeś przy wyborze obiektywów. Wg mnie najlepszym do koni byłby np. 70-200/2.8. Koń dość duży jest, a ujęcia statyczne nie są chyba zbyt ciekawe, stąd potrzeba jak najjaśniejszego obiektywu...
Popieram jotes25 - szczególnie że nie trzeba od tych koni się trzymać szczególnie daleko...
Jednak będę się upierał przy wyborze z pomiędzy tych dwóch obiektywów lub innym o podobnej ogniskowej
Owszem, do konia można podejść, nawet trzeba czasem żeby zwrócić jego uwagę.
Gorzej jak teren na którym fotografujesz ma kilkaset hektarów, a konie ciągle się przemieszczają
Macie może jakieś sample porównawcze z tych obiektywów?
Jak 400 spisuje się z telekonwerterami ? AF daje rade ?
Ostatnio edytowane przez Reason ; 19-07-2007 o 13:31
400 L z 1.4 canona - AF wolniejszy i potrzfi krążyć wokól tematu ale jak to nie jakis ptak na drzewie to da rade.
mimo ze mam 400 L i bardzo sobie chwale - to do koni polecałbym 100-400 L