Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Canon R R8 czy Sony a7iii

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar porcupine3

Domyślnie Odp: Canon R R8 czy Sony a7iii

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    @Gierson - Kto Tobie takich głupot o A7 III naopowiadał: "podobno zdjęcia wychodzą w słabych ziemniaczanych kolorach i trzeba je mocno retuszować". Serio pytam, bo chciałbym wiedzieć.
    Myślę, że o tych ziemniaczanych kolorach kolega mógł tutaj przeczytać https://blog.cyfrowe.pl/czy-warto-ku...i-w-2021-roku/ .

Canon R8 w trybie elektronicznej migawki ma 40 kl./s.

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Canon R R8 czy Sony a7iii

Cytat Zamieszczone przez porcupine3 Zobacz posta
    Myślę, że o tych ziemniaczanych kolorach kolega mógł tutaj przeczytać https://blog.cyfrowe.pl/czy-warto-ku...i-w-2021-roku/ .

Canon R8 w trybie elektronicznej migawki ma 40 kl./s.
    ?

O kolorach niestety prawdy Autor nie napisał bo mam idealne kolory z A7 III po wybraniu odpowiedniego profilu barwnego (jakiego? to już pisałem tu wielokrotnie i wystarczy poszukać moich wypowiedzi na ten temat w archiwum C-B). Zresztą gośc sam przyznał ,że woli używać Huawei P40 Pro niż A7 III tak więc nie zakładam, że ustawił poprawnie WB w A7 III korzystając z profili barwnych.

Z całym szacunkiem , ale autor tego artykułu mija się z moim rozumiem funkcjonalności aparatu. Napisał: "irytuje mnie to, że przełączanie się z ekranu na wizjer przez przyłożenie oka działa tylko wtedy, gdy ekran nie jest odchylony". Dla mnie odcięcie czujnika wizjera w chwili lekkiego odsunięcia LCD od tylnej ścianki to błogosławieństwo podczas zdjęć bo standardowo u innych producentów aparaty nie przełączają się samoistnie na wizjer w przypadku gdy cokolwiek znajdzie się jego zasięgu i robiąc foty z maksymalnie odchylanym ekranem mam święty spokój i muszę pedałować po guzikach aby wyłączyć wizjer przy używaniu LCD.

Analogicznie nie zaliczam do wad odchylania ekranu LCD w pionie ponieważ jestem fotografem i przesunięcie osi obrazu w przypadku odchylanych i obracanych ekranów jest dla mnie nie do przyjęcia. Oczywiście rozumioem i doceniam fakt, że odchylane i obracane tylne LCD kochają vlogerzy oraz selfiarze. Ale fotografia portretowa, pejzażowa i sport to jakby nie ten adres

Ostatnio edytowane przez candar ; 05-06-2023 o 13:54
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uprawnienia umieszczania postów