Pokaż wyniki od 1 do 10 z 97

Wątek: Szukam fotografa który wykona mi zdjęcia za darmo

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Szukam fotografa który wykona mi zdjęcia za darmo

O tym własnie pisze. Szanujmy się oraz pracę innych osób działających w branży foto i nie piszmy kocopołów. Niedawno zmieniałem dowód osobisty i potrzebując nowego aktualnego zdjęcia nie robiłem go sam ani też nie żebrałem gratis u kolegi ale poszedłem do punktu foto płacąc fotografowi należną mu kasę bo to jego praca.
    Ostatnio edytowane przez candar ; 16-05-2023 o 09:20
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uzależniony Awatar WinSho
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    O tym własnie pisze. Szanujmy się oraz pracę innych osób działających w branży foto i nie piszmy kocopołów. Niedawno zmieniałem dowód osobisty i potrzebując nowego aktualnego zdjęcia nie robiłem go sam ani też nie żebrałem gratis u kolegi ale poszedłem do punktu foto płacąc fotografowi należną mu kasę bo to jego praca.
    Niestety jak widać wiele osób tego nie rozumie, że za usługę trzeba zapłacić, za darmo owszem i można ale to fotograf musi chcieć i mieć w tym swój interes.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

A ja zdjęcia do paszportów robiłem sobie i rodzinie (4 osoby) sam i dzięki temu zaoszczędziłem całkiem sporo i nie uważam, że psuję w ten sposób rynek lub zabieram komuś należną mu kasę .
    Uważam, że co innego jest "okradać" innych robiąc na lewo bez umów, podatków i dzięki temu dumpingować cenę, a co innego zrobić sobie coś samemu, bo się umie I żeby nie było zaraz na mnie nagonki, to nie robię innym fotek do dowodów, paszportów, etc. na lewo W ogóle nie robię

A ogólnie to najbardziej cieszę się z tego, że nie muszę utrzymywać się z pracy w branży foto.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

O tym własnie pisze. Szanujmy się oraz pracę innych osób działających w branży foto i nie piszmy kocopołów.
    To nie pisz . Szansa że ludzie zmienią podejście przez machanie szabelką na forum jest najdelikatniej mówiąc naiwnością.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

To jest dział Forum Ogólne Hydepark Cafe...

Jeśli dobrze rozumiem administracja zabrania nie tylko pisania o innych systemach niż canon na C-B, ale również o tym, że rynek usług foto zszedł na psy?
    Nie pisz głupot o zabranianiu czegokolwiek, bo nikt tego nie robi - mityczna "administracja" w szczególności.
    Bij pianę do woli ale nie dziw się, że ktoś może wytknąć że to starta czasu ....
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów