Nie naprawiłeś branży a zrobiłeś wręcz przeciwnieUdowodniłeś samemu sobie, że jesteś zajeb...isty i nic więcej. Znajomi Twoich znajomych już wiedzą że fotografowie potrafiący robić świetne foty ochoczo wykonają takowe gratis
Każdy ludź ma swoich znajomych i z zasady jest większe grono zbierane od czasów leżakowania w żłobku (Nasza Klasa, te sprawy itpJeśli każdy fotograf potrafiący zrobić dobre zdjęcia będzie chciał udowodnić wszystkim swoim znajomym, że ten poprzedni "fachowiec" spierdo...ł im zdjęcia to wrócimy do punktu wyjścia.
Ja znajomych grzecznie informuje gdzie leży moja granica znajomości, której przekraczać nie zamierzam i kilkakrotnie spotkałem się ze zdziwieniem, że będąc gdzieś zaproszonym "zapomniałem" zabrać ze sobą aparatu fotograficznego. Serio - zdarzały mi się imprezy, gdzie pytali się mnie gdzie zostawiłem aparat foto
--- Kolejny post ---
?
Właśnie NIEEEEEEEEEEEEE!
Eberloth dał się typowo wykorzystać w stylu: Ja tego nie zrobię? Potrzymaj mi piwo! Dzięki takim właśnie postawom lwia część narodu przekonana jest, że fotograf to taka DARMOWA ściereczka (załączona do aparatu gratis), co za darmo zrobi foty i przy okazji jeszcze położy kafelki w łazience i odmaluje ściany w jadalni. No sorrrryyyyy ceńmy swój czas i swoją robotę BO NIKT ZA NAS TEGO NIE ZROBI a zyskamy tyle, że pójdzie w świat fama o "fotografie", który pracuje za darmo.
--- Kolejny post ---
No i dzięki takim postawom tak Twoja mamy dziś co mamy. Czyli foto-ziutków, którzy kupili swój pierwszy aparat i napier...ją gratis zdjęcia każdemu a później widząc zdjęcia "sfrustrowanego dziadera z 20, 30-lenim stażem w branży foto"(dzięki przy okazji za to określenie) zaczynają pisać pod zdjęciem za przeproszenie debi...e komentarze.
Mały wycinek dyskusji dwóch osób pod moim zdjęciem:
Załącznik 12719