Pokaż wyniki od 1 do 10 z 97

Wątek: Szukam fotografa który wykona mi zdjęcia za darmo

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Szukam fotografa który wykona mi zdjęcia za darmo

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Oczywiście mam sporo "znajomych", którzy widzą we mnie tylko dojną krowę. I oczywiście raz jedyny dałem się zrobić w jelenia bo na spotkanie "po latach" miałem zabrać aparat a skończyło się na fotografowaniu samochodu kolegi do sprzedaży. Teraz od razu mówię NIE MA MOWY ABYM FOTOGRAFOWAŁ PO ZNAJOMOŚCI I SZUKAJ SOBIE FOTOGRAFA KTÓREMU BĘDZIESZ MUSIAŁ UCZCIWIE ZAPŁACIĆ! I tyle! Zweryfikowałem w ten sposób wielu sowich "znajomych", którzy przestali nimi być. Zdarza mi się robić wyjątki od tej reguły, ale to ja ustalam zasady gry i nic tu nie jest przypadkowe.

Godząc się na współpracę z takimi osobami uczysz ich braku szacunku do fotografów. Utwierdzasz ich w przekonaniu, że to co robimy jest proste, banalne i nie trzeba za to płacić. Nie wiem dlaczego ta plaga pojawiła się w fotografii. Chociaż może wiem? Podejrzewam, że problem leży w masowym upowszechnieniu się robienia zdjęć. Przecież dziś każdy robi zdjęcia. To dlaczego do cholery nie zrobią sobie ich sami swoimi smartfonikami?!
    Ale się chwalisz czy żalisz ....
    To oczywiście żart ale to problem wielu branż. Nie wszędzie chcą "za darmo" ale zaniżanie cen to de facto to samo, szczególnie jak są np. duże koszty. Jedyne co można poradzić to robić swoje, trzymać jakość i się cenić. Bardzo dobrze podsumował to @Eberloth...
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 15-05-2023 o 17:13
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów