Niniejszym uruchamiam publiczną zbiórkę podpisów pod projektem ustawy, że "sfrustrowanym pasjonatom" NIE WOLNO sprzedawać profesjonalnego sprzętu fotograficznego! Wolno sprzedawać tylko sfrustrowanym dziadersom z 20, 30-lenim stażem w branży foto
--- Kolejny post ---
A ja im humor popsułem. Pokazali mi "profesjonalną sesję" komunijną i tylko spytałem, czy na pewno za to zapłacili? Chyba rok po komunijnej imprezie planowaliśmy wspólne wakacje na Kaszubach. Powiedziałem im, że jak dziewczynka jeszcze się w tę kieckę mieści, to niech zabiorą ją na wypad - tak dla jaj i po paru piwach porobimy jakieś zdjęcia w polu, może im się spodoba. To było z 5 lat temu, dziś pewnie bym tak nie walił lampą i inaczej to obrobił, niestety nie mam już RAW. Ale jak sądzicie - czyje zdjęcia wylądowały w rodzinnym albumie?
Generalnie nie wstawiam fot ludzi na CB ani nigdzie indziej. Wolę być kojarzony z fotami piesków, ptaszków itp. Zrobię wyjątek.
Taka ta branża foto arcymistrzów jest. Aha - najważniejsze. Oczywiście jako klasyczny foto-ziutek nie wziąłem za to ani grosza. Ale myślę, że nie popsułem branży, tylko ją naprawiłem. Przynajmniej znajomi już wiedzą, że nie każdy gość z aparatem na szyi potrafi sp...lić zdjęcia takiego ładnego dziecka![]()