Pokaż wyniki od 31 do 40 z 145

Wątek: Nikon Z 8 - flagowa wydajność zamknięta w mniejszym korpusie

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Nikon Z 8 - flagowa wydajność zamknięta w mniejszym korpusie

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    Skoro jest taniej to dlaczego nie ma tego do tej pory w żadnym korpusie oprócz flagowego Z9? Głównym problemem był rolling shutter i praca z lampami. Brak migawki to brak elementu zużywającego się.
    R5 można zrobić 320 zdjęć na LCD i 220 przez EVF. Też się nie nadaje?

To co zacytowałeś to kompletny stek bzdur i nieprawd. Pokaż mi prawdziwego konkurenta dla mającego już półtora roku Z9, jaką konkurencję ma zaprezentowany Z8?
    niedługo będzie w każdym nawet w następcy 4000D bo elektronika jest tania a mechanika droga - i nie ma od tego odwrotu - ja wolałbym mieć wybór i mam

nie zauważyłem ile robi R5 na jednej baterii po prostu nie robię tylu zdjęć - zacytuje kawał z brodą "nie zauważyłem żeby benzyna podrożała zawsze tankuję za 50 złotych" z ilością zdjęć w R5 jest analogicznie - nie mam problemu zawsze ładowałem wieczorem jak miałem lustrzankę i teraz jest tak samo też ładuję wieczorem czyli nic sie nie zmieniło

jaką ma konkuręncję Z9 to nie wiem bo segmentem cegieł z gripem nie jestem zainteresowany ale na pewno ma - jeśli nie widzisz konkurencji Z8 to po prostu jej nie widzisz ja widzę pełno konkurencji - Z8 jest spóźniony o jakieś dwa lata .

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    Może by to miało dla mnie jakąś zaletę kilkanaście lat temu jak miałem pierwszego Pavulona. Aktualnie jest trend taki, że w nowych lapkach coraz częściej nie ma już tych czytników. Mój dobry kolega kupił Asusa Zenbook za ponad 15k i się mocno zdziwił, bo akurat on używa SD w A7III. Mam dwie karty CFexpress 128GB i jedną 512GB kupioną za jakieś 800zł. Wygoda z używania tych kart jest na tyle duża, że nie wyobrażam sobie powrotu do SD.
    tu akurat jestem dokładnie tego samego zdania, cena cfexpressa przy cenie korpusu nie robi już takiego wrazenia, czytnik i tak mam - też mam dwa cf expressy 256 i 512 - chciałbym na 256 mieć zdjęcia, a na 512 filmy i nie mogę mieć - to samo bedzie miał potencjalny uzytkownik Z8- w Z9/R3 jednak ktoś zdecydował się dać dwie karty CFexpress z czegoś to wynika - może jest potrzebne hybrydowe rozwiązanie slot dzielony pomiędzy dwa typy kart

a ogólnie to z8 to ciekawy aparat nie jestem totalnym krytykiem ale śmieszy mnie np. jak w 6D górna pokrywka jest z czegoś i wszyscy piszą plastik a jak w Z8 jest z czegoś to cmokają a to takie samo tworzywo tylko ładniej nazwane - kumpel kupi bo czeka jak kania dżdżu (napalił się jak mu dałem pofocić R5) więc będe miał w rękch
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 11-05-2023 o 17:02
    EOS 3, 5D, R5

Uprawnienia umieszczania postów