Pokaż wyniki od 1 do 10 z 145

Wątek: Nikon Z 8 - flagowa wydajność zamknięta w mniejszym korpusie

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: Nikon Z 8 - flagowa wydajność zamknięta w mniejszym korpusie

Cytat Zamieszczone przez Mamrot Zobacz posta
    Nie zawsze do pracy jeździ się samochodem i nie wozi gratów typu ""przyda się".
    Przesłanie kilkudziesięciu czy kilkuset giga po takim Wi-fi?
    To jest dobre do wrzucania jpg-ów na serwer FTP, ale RAW w dużej ilości czy wideo?
    Czasem dostajesz kartę od organizatora i na 99% będzie to SD.

Jeszcze nie doświadczyłem sytuacji, aby w czymś mnie ograniczyła jedna karta CFexpress, stąd moje zdanie,
    natomiast doświadczyłem problemu z czytnikami.
    Jakiś czas temu korzystałem z usług realizatora dźwięku (terminowa robota) i się okazało, że czytnik CF ma ale typu A, bo jego klienci to soniarze.
    Akurat kabel USB-A - USB-C jakoś jest najczęściej przy mnie. Powerbank z telefonem też potrzebuje takiego kabla. Oryginalny kabel dodawany do aparatu waży tyle co nic i warto go mieć w torbie czy plecaku.
    Czekaj, chcesz mi powiedzieć, że robisz zdjęcia na SD mając CFexpress, bo może kiedyś przytrafić się taka sytuacja, że będziesz zmuszony zgrać zdjęcia na czyimś lapku i akurat nie będziesz wtedy w pracy swoim samochodem? Serio? A jak się okaże, że ten ktoś ma stacjonarny i czytnika SD brak?

Mnie też nigdy nie ograniczyła jedna karta CFexpress, ale z SD i tak w swoim body nie korzystam. Choć może w mega ważnej sesji komercyjnej bym tam dla świętego spokoju ustawił na niej backup...
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 11-05-2023 o 15:20

Uprawnienia umieszczania postów