Strona 43 z 48 PierwszyPierwszy ... 334142434445 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 477

Wątek: AI i fotografia zawodowa

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: AI i fotografia zawodowa

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Ale ja sobie nie wyobrażam, bo to nie jest moja praca w klasycznym rozumieniu. Robię to pro bono. Lubię tu rozmowy i dyskusje, gdyby ktoś miałby mi zakazać wypowiadania własnego zdania, bo jestem moderatorem, to przestałbym nim być
    Z drugiej strony nigdy też nie nadużywałem swojej pozycji i generalnie się nie kłócę z nikim - z natury jestem dość ugodowym człowiekiem i otwartym również na krytykę.

Wg mnie AI nie nadaje się do wszystkiego, bo czasami trzeba mieć jednak pewne wyczucie lub znać szerszy kontekst dyskusji, a AI chyba jeszcze tego nie ma

Niezmiennie mnie zadziwiasz...
    Czyli co z tego co "zdefiniowałem" jako funkcje AI jako modereator/admin :

Myślę że AI (która nie ma ludzkich emocji) mogłaby być idealnym super_moderatorem.
    Wyłapywałaby np. wszystkie błędy i przeinaczenia w wypowiedziach i "cytatach" na forum, usuwała automatycznie spamy i "sztucznie merytoryczne" wypowiedzi, przyznawała punkty karne za obrażnie/ocenianie innych uczestników (i ich wypowiedzi) i nie prezentowała jak wiele więcej wie od uczestników forum, i jaka jest doskonała.

- uważasz że nie jest możliwa do realizacji przez AI ?
    - uważasz że jest niepotrzebna, nie ma sensu jako cecha admina/moderatora ?

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 04-06-2024 o 20:06
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Jeżeli chcesz poznać odpowiedź na zadane pytanie wciśnij jeden, jeżeli nie chcesz jej poznać wciśnij dwa. Po wciśnięciu dwa powrócisz do głównego menu, gdzie ponownie będziesz miał możliwość dokonania wyboru. Wciskając jeden otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie poprzez rozmowę z naszym wirtualnym konsultantem, który pomoże dokonać ci właściwego wyboru. Wciskając zero poznasz zasady rodo. Wciskając jakąkolwiek inną kombinację klawiszy powrócisz do głównego menu, które pomoże dokonać ci właściwego wyboru.
    If you speak English, press 666.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Czyli co z tego co "zdefiniowałem" jako funkcje AI jako modereator/admin :

Myślę że AI (która nie ma ludzkich emocji) mogłaby być idealnym super_moderatorem.
    Wyłapywałaby np. wszystkie błędy i przeinaczenia w wypowiedziach i "cytatach" na forum, usuwała automatycznie spamy i "sztucznie merytoryczne" wypowiedzi, przyznawała punkty karne za obrażnie/ocenianie innych uczestników (i ich wypowiedzi) i nie prezentowała jak wiele więcej wie od uczestników forum, i jaka jest doskonała.

- uważasz że nie jest możliwa do realizacji przez AI ?
    - uważasz że jest niepotrzebna, nie ma sensu jako cecha admina/moderatora ?

jp
    Pasuję...

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Pasuję...

W zastępstwie łapki w górę.
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Przykładowo ja to nie mam żadnych. Cud, miód, orzeszki. Lovciam wszystko
    O i to jest postawa, która mi się podoba aż chce się dalej moderować .....
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Zaczęło się

AI oskarżyła studentkę, że korzystała z AI. Nadchodzą koszmarne czasy dla uczących się
    No a dla nauczycieli ... Wystarczy, że uczeń/uczennica zawnioskuje o indywidualny tok nauki, co w praktyce oznacza naukę zdalną. Oddaje zadania poprzez platformę np Classroom. Zadania te pisze z pomocą Ai.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Mój młody już od dawana wspomaga się AI przy pisaniu prac domowych, choć musiałem go uświadomić, że trzeba uważa, bo czasem straszne głupoty wychodzą.

Miasto
    wieś, nie miasto

Taka historia prawdziwa, parę tygodni temu się zdarzyła.
    Moja mama jechała pociągiem z Gdyni do swojej miejscowości. Miała trochę czasu do pociągu i zauważyła dziewczynę dwadzieścia kilka lat, która siedzi na peronie i nie wsiada do niczego. W końcu dziewczyna podeszła i pyta jak dojechać na Hel. Okazało się, że przepuściła już trzy pociągi, bo czekała na peronie, który wskazała jej apka, ale to był zły peron. Okazało się również, że dziewczyna nie potrafiła odczytać z żółtego rozkładu jazdy czym i skąd ma jechać. Moja mama nauczyła ją czytać, bo ani w apce ani na jutubie nie było odpowiedniego filmiku o papierowych rozkładach jazdy.

Oczekujmy dnia, w którym "młodzi" dumnie oświadczą, że już umieją zrobić jajecznicę. W termomiksie. Ja czekam na dzień, gdy osiągnięciem będzie zagotowanie wody na herbatę bez przypalania. W termomiksie.
    Ja
    Konfucjusz

Uzależniony
    Miasto
    Kraków

#Leon - no to jest przykre niestety. Syn mojego szwagra mając 8 lat jakoś nie wiedział, do czego służą zapałki i jak się ich używa . Aktualnie ma 12 lat. Dzieci generalnie nie wiedzą, że istniały telefony z pokrętłem. Pewnie dzieci naszych dzieci nie będą wiedziały co to telefon komórkowy, albo komputer, bo wszystko będzie zminimalizowane.

Miasto
    wieś, nie miasto

Ale tu nie jest problemem, że ktoś korzysta z apki. Sam z nich korzystam. Problemem jest wyłączenie mózgu. Jak, będąc w otoczeniu rozkładów jazdy na każdym peronie, tablic informacyjnych na peronach, w hali głównej i w wielu innych miejscach, można nie umieć odczytać i zweryfikować prostej informacji. Ośmioletnie dziecko nie jest przykładem, chodzi o osobę dorosla, która podobno umie czytać.
    Są dwa rodzaje analfabetyzmu: nie znasz liter i owszem, znasz litery, ale nie rozumiesz co czytasz. Takie są konsekwencje zastępowania mózgu apką i guglem i filmikiem. Renesans pisma obrazkowego?
    Wiesz ile jest 8 razy 7,czy odpalasz kalkulator?
    Ostatnio edytowane przez Leon007 ; 05-06-2024 o 13:45
    Ja
    Konfucjusz

Strona 43 z 48 PierwszyPierwszy ... 334142434445 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów