Pokaż wyniki od 1 do 10 z 477

Wątek: AI i fotografia zawodowa

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Domyślnie Odp: AI i fotografia zawodowa

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ta branża się bardzo mocno rozwija cały czas pojawiają się nowe rozwiązania. To tylko kwestia czasu jak pojawią się wydajniejsze baterie.
    Ale nie kilkukrotnie z tej objętości. A jeśli nawet, to szybko dołożą do smartfonów nowe cudowne możliwości albo ekran 50 cali i znowu będzie jeden dzień.
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    Ale nie kilkukrotnie z tej objętości. A jeśli nawet, to szybko dołożą do smartfonów nowe cudowne możliwości albo ekran 50 cali i znowu będzie jeden dzień.
    W nokiach 6110 bateria wytrzymywała tydzień. I komu to przeszkadzało?
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    W nokiach 6110 bateria wytrzymywała tydzień. I komu to przeszkadzało?
    Mam jeszcze w domu Nokię Ashę 503, przyjemny mały telefonik z ekranem dotykowym, niestety nie androidowy. Gdyby Nokia chociaż trochę bardziej rozwinęła swój system, ty bym ją ciągłe używał. Bateria trzymała od 7 do 10 dni.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    Zdecydowanie uważam, że taki ktoś nie powinien nazywać się fotografem. Bez dwóch zdań.
    Jak widać każdy ma inne podejście do tematu. Twoje portrety - które uważam, że są na najwyższym światowym poziomie - też pewnie wg niektórych nie są fotografiami, korzystasz zapewne z presetów, a już na 100% kręcisz coś w HSL. Zmieniasz wygląd zdjęcia radykalnie, nie jesteś świadomym fotografem - to nie moja opinia jak by co

Czy fotografem jest jeszcze osoba robiąca portret w studiu i dodająca np blizny, zmieniająca kolor i styl zdjęcia, aby było w klimacie powiedzmy serialu Vikings?
    Do takich, dosyć jałowych rozkminów prowadzi nadmierne przywiązanie do klasyfikacji i nazewnictwa. Może wystarczy powiedzieć, że ktoś robi obrazki z wykorzystaniem różnych technik, z przewagą fotografii. Kolaż jest znany nie od dziś.
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    Do takich, dosyć jałowych rozkminów prowadzi nadmierne przywiązanie do klasyfikacji i nazewnictwa. Może wystarczy powiedzieć, że ktoś robi obrazki z wykorzystaniem różnych technik, z przewagą fotografii. Kolaż jest znany nie od dziś.
    Pytanie jest mega proste. Czy taka osobę wg Was można nazwać fotografem? Czyli portrecista w studio poprawiający wygląd skóry, czasem usuwający nawet niechciane kosmyki włosów nie jest już fotografem, a kimś, kto "robi obrazki z wykorzystaniem różnych technik, z przewagą fotografii"?

Uprawnienia umieszczania postów