Ja też nie mam. Ale bez sarkazmu. @Kolekcjoner to jedyny moderator, który ma tu jaja. Inni też są spoko, jak np @Bangi, ale w niektórych sytuacjach dla mnie "za grzeczni"![]()
Ja też nie mam. Ale bez sarkazmu. @Kolekcjoner to jedyny moderator, który ma tu jaja. Inni też są spoko, jak np @Bangi, ale w niektórych sytuacjach dla mnie "za grzeczni"![]()
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!
Ja jestem grzeczny bo umawiałem się z Adminem na moderowanie głównie spamu i ogólnie nie chce mi się wchodzić w Wasze przepychanki. Czasami zareaguję, ale generalnie nie oczekujcie tego ode mnie![]()
Jak wyobrażasz sobie cechy i pracę idealnego moderatora/admina ?
Według mnie najsłabszą cechą dla funkcji moderatora/admina konkretnego forum jest to że zabierają głos, maja własne zdania w treści/dyskusji na forum i je prezentują stając sie stroną w dyskusji/sporach. I tylko niewielu jest skłonnych uznać że mogą nie mieć racji.
Myślę że AI (która nie ma ludzkich emocji) mogłaby być idealnym super_moderatorem.
Wyłapywałaby np. wszystkie błędy i przeinaczenia w wypowiedziach i "cytatach" na forum, usuwała automatycznie spamy i "sztucznie merytoryczne" wypowiedzi, przyznawała punkty karne za obrażnie/ocenianie innych uczestników (i ich wypowiedzi) i nie prezentowała jak wiele więcej wie od uczestników forum, i jaka jest doskonała.
jp
Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 04-06-2024 o 14:15
puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
public.fotki.com/janusz-pawlak/
Zaczęło się
AI oskarżyła studentkę, że korzystała z AI. Nadchodzą koszmarne czasy dla uczących się
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com
EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.
Jesteś rzecznikiem prasowym firmy Skynet?
Poczytaj trochę o sztucznej inteligencji w zastosowaniach militarnych i dlaczego ciągle żołnierz człowiek naciska guzik. Bo już bardziej kawy na ławę wyłożyć się nie da.
Tak jeszcze dodam, że mój ulubiony Stanisław Lem w opowiadaniu Ananke pisał, co się dzieje gdy AI podejmuje decyzje. Już w 1971 roku wiedział.
Ostatnio edytowane przez Leon007 ; 04-06-2024 o 15:31
Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
JaCzłowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
Konfucjusz
Ale ja sobie nie wyobrażam, bo to nie jest moja praca w klasycznym rozumieniu. Robię to pro bono. Lubię tu rozmowy i dyskusje, gdyby ktoś miałby mi zakazać wypowiadania własnego zdania, bo jestem moderatorem, to przestałbym nim być![]()
Z drugiej strony nigdy też nie nadużywałem swojej pozycji i generalnie się nie kłócę z nikim - z natury jestem dość ugodowym człowiekiem i otwartym również na krytykę.
Wg mnie AI nie nadaje się do wszystkiego, bo czasami trzeba mieć jednak pewne wyczucie lub znać szerszy kontekst dyskusji, a AI chyba jeszcze tego nie ma
Niezmiennie mnie zadziwiasz...
A ja mam wrażenie, że Jasiu - po tym, jak pojechaliśmy po jego wątku o telefonie - postanowił nas wk.rw..ć przy każdej okazji. I ma właśnie taką w postaci AI.
Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
JaCzłowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
Konfucjusz
Kiedy zrozumiecie, że Jasio to sztuczna inteligencja. W wersji przedpremierowej i obarczonej licznymi niedoróbkami, ale zawsze.