Strona 42 z 48 PierwszyPierwszy ... 324041424344 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 477

Wątek: AI i fotografia zawodowa

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Domyślnie Odp: AI i fotografia zawodowa

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Przykładowo ja to nie mam żadnych. Cud, miód, orzeszki. Lovciam wszystko
    Ja też nie mam. Ale bez sarkazmu. @Kolekcjoner to jedyny moderator, który ma tu jaja. Inni też są spoko, jak np @Bangi, ale w niektórych sytuacjach dla mnie "za grzeczni"
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Ja jestem grzeczny bo umawiałem się z Adminem na moderowanie głównie spamu i ogólnie nie chce mi się wchodzić w Wasze przepychanki. Czasami zareaguję, ale generalnie nie oczekujcie tego ode mnie

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Ja jestem grzeczny bo umawiałem się z Adminem na moderowanie głównie spamu i ogólnie nie chce mi się wchodzić w Wasze przepychanki. Czasami zareaguję, ale generalnie nie oczekujcie tego ode mnie
    Jak wyobrażasz sobie cechy i pracę idealnego moderatora/admina ?

Według mnie najsłabszą cechą dla funkcji moderatora/admina konkretnego forum jest to że zabierają głos, maja własne zdania w treści/dyskusji na forum i je prezentują stając sie stroną w dyskusji/sporach. I tylko niewielu jest skłonnych uznać że mogą nie mieć racji.

Myślę że AI (która nie ma ludzkich emocji) mogłaby być idealnym super_moderatorem.
    Wyłapywałaby np. wszystkie błędy i przeinaczenia w wypowiedziach i "cytatach" na forum, usuwała automatycznie spamy i "sztucznie merytoryczne" wypowiedzi, przyznawała punkty karne za obrażnie/ocenianie innych uczestników (i ich wypowiedzi) i nie prezentowała jak wiele więcej wie od uczestników forum, i jaka jest doskonała.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 04-06-2024 o 14:15
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta

Według mnie najsłabszą cechą dla funkcji moderatora/admina konkretnego forum jest to że zabierają głos, maja własne zdania w treści/dyskusji na forum i je prezentują stając sie stroną w dyskusji/sporach. I tylko niewielu jest skłonnych uznać że mogą nie mieć racji.

Myślę że AI (która nie ma ludzkich emocji) mogłaby być idealnym super_moderatorem.
    Wyłapywałaby np. wszystkie błędy i przeinaczenia w wypowiedziach i "cytatach" na forum, usuwała automatycznie spamy i "sztucznie merytoryczne" wypowiedzi, przyznawała punkty karne za obrażnie/ocenianie innych uczestników (i ich wypowiedzi) i nie prezentowała jak wiele więcej wie od uczestników forum, i jaka jest doskonała.

jp
    Qrwa, naprawdę? AI na prezydenta, AI na rodzica, AI na idealną partnerkę...
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Zaczęło się

AI oskarżyła studentkę, że korzystała z AI. Nadchodzą koszmarne czasy dla uczących się
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
    Qrwa, naprawdę? AI na prezydenta, AI na rodzica, AI na idealną partnerkę...
    Łap plusa!
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

jp
    Jesteś rzecznikiem prasowym firmy Skynet?
    Poczytaj trochę o sztucznej inteligencji w zastosowaniach militarnych i dlaczego ciągle żołnierz człowiek naciska guzik. Bo już bardziej kawy na ławę wyłożyć się nie da.

Tak jeszcze dodam, że mój ulubiony Stanisław Lem w opowiadaniu Ananke pisał, co się dzieje gdy AI podejmuje decyzje. Już w 1971 roku wiedział.
    Ostatnio edytowane przez Leon007 ; 04-06-2024 o 15:31
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

jp
    Ale ja sobie nie wyobrażam, bo to nie jest moja praca w klasycznym rozumieniu. Robię to pro bono. Lubię tu rozmowy i dyskusje, gdyby ktoś miałby mi zakazać wypowiadania własnego zdania, bo jestem moderatorem, to przestałbym nim być
    Z drugiej strony nigdy też nie nadużywałem swojej pozycji i generalnie się nie kłócę z nikim - z natury jestem dość ugodowym człowiekiem i otwartym również na krytykę.

Wg mnie AI nie nadaje się do wszystkiego, bo czasami trzeba mieć jednak pewne wyczucie lub znać szerszy kontekst dyskusji, a AI chyba jeszcze tego nie ma

Niezmiennie mnie zadziwiasz...

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

A ja mam wrażenie, że Jasiu - po tym, jak pojechaliśmy po jego wątku o telefonie - postanowił nas wk.rw..ć przy każdej okazji. I ma właśnie taką w postaci AI.
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Kiedy zrozumiecie, że Jasio to sztuczna inteligencja. W wersji przedpremierowej i obarczonej licznymi niedoróbkami, ale zawsze.

Strona 42 z 48 PierwszyPierwszy ... 324041424344 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów