Trzeba mieć tupet, albo coś nie po kolei poukładane w głowie, aby w jednym tekście napisać "Sprzęt należy mieć w miarę najlepszy na jaki nas stać, w danym okresie", a chwilę później "Skoro robisz ptaki to czemu masz tyle śmieciowego sprzętu w stopce?".
Ano dlatego, że w danym okresie stać mnie było tylko na taki sprzęt, i nie uważałem go za śmieciowy, i dalej go za taki nie uważam.
Jest takie powiedzenie, że wszędzie lepiej, gdzie nas nie ma, i ja się o tym muszę przekonywać na własnej skórze, i za własne pieniądze, bo na cudzych opiniach trudno polegać, albowiem ciężko jest oddzielić wstawianie kitu i propagandę od rzetelnych informacji.
Dlatego też, zanim zacznę głosować portfelem, muszę przejść przez ścieżkę rozważań teoretycznych, a potem i tak muszę się na własnej skórze przekonywać, na co ja właściwie wywaliłem kasę. Póki co, "w tym okresie", posiadany zestaw 7D II plus EF 100-400L II jest najlepszym wyborem, którego nie żałuję, a korpus ma u mnie zapewnione dożywocie, nawet gdybym nabył jakiś inny, ponoć lepszy. Ponoć.