Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: Jaki bezlusterkowiec do mojego zestawy obiektywów.

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Jaki bezlusterkowiec do mojego zestawy obiektywów.

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Widać nie ogarniasz o co chodzi i podśmiechujki robisz. Wytłumaczę więc o co chodzi powoli i z przykładami tak abyś zrozumiał. Aparat może służyć do filmowania, ogarniasz? Filmując body FF z obiektywem 200mm w trybie FF uzyskujemy film w pełnej rozdzielczości fullhd czy 4k czaisz? Tu najtrudniejsza rzecz do zrozumienia, wyobraź sobie co się stanie kiedy włączymy tryb APS-C. Skup się. Zawęzimy pole widzenia obiektywu 200mm o współczynnik wynikający z cropa danego systemu a mimo to uzyskamy na wyjściu film w pełnej rozdzielczości fullhd czy 4k, trybisz?
    tak trybię - to wspaniałe możliwości - znaczy że jak podepnę do mojego R5 400mm i będę filmował na 8k w trybie aps-c to dostanę 8k w pełnej rozdzielczości z ekwiwalentem 640mm - trybię - fajnie muszę kiedyś sprobować - doskonale to wytłumaczyłeś, R5 4k robi w takim trybie high quality to downsamplimg z 8k i takie fiki miki że masz pełną informację o kolorze na każdym piskselu pewne jak przełącze na apsc to dostanę HQ z ekwiwalentem 640mm - tez muszę spróbować nigdy bym tego nie wymyślił gdyby nie forum, forum jednak jest przydatne

obawiam się jednak że te wspaniałe możliwości są najlepsze w aparatach konkurencji które 4k kręcą cropując bo z całej matrycy ff niestety nie wyrabiają, więc trzeba zrobić z tego zaletę
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 11-11-2023 o 20:14
    EOS 3, 5D, R5

Uprawnienia umieszczania postów