Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Tani LAB w Krakowie.. (odbitki 40x60)

Bywalec Awatar SenK
    Miasto
    Oświęcim / Kraków

Domyślnie

Rozumiem bundy, że ty zachalasz dalej te Tychy ?

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SenK
    Rozumiem bundy, że ty zachalasz dalej te Tychy ?
    Oferta w temacie odbitek wielkoformatowych nie jest specjalnie szeroka - widziałem efekty z Fotonetu i w porównaniu z wielkoformatowymi wydrukami, których nieco widziałem, wyglądają one po prostu lepiej. Żeby było śmieszniej, to "normalne" odbitki robione przez nich na dLabach zupełnie mi nie podchodzą (żółta dominanta i inne "niespodzianki" - tłumaczą, że robią na różnych partiach papierów, że Agfa padła i jadą na Kodaku a niby dLab Kodaka nie bardzo lubi :-) i że będą robić na Tetenalu...i tak w kółko, a ja robię w Profilabie :-) Drożej ale lepiej).
    Jakbym miał krótko podsumować kwestię wydruk vs. naświetlanie, to powiem, że wydruk wygląda jak wydruk a naświetlone wygląda jak fotografia. Oczywiście każdy może mieć zupełnie inne zdanie na ten temat - a najprościej trzeba po prostu spróbować (chyba każdy ma przynajmniej jedną fotę, którą by chciał mieć w dupnym formacie), przeboleć te 4 dychy i przekonać się samemu :-)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Bywalec Awatar SenK
    Miasto
    Oświęcim / Kraków

Domyślnie

No prawda prawda.. Chyba tak zrobie, że zaniose do 3 różnych labów i stwierdze co lepsze.. bo później nie chce sie obudzić, z ręką w nocniku i że powiedzą, że mam bulić za cos co mi sie nie podoba..

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bundy
    a z tym drukowaniem ze skanera, to o co chodzi? ;-)
    no oczywiste przejęzyczenie - PLOTERA

a że się da odbić większe niż 30x40 to wiem, tylko za jakie pieniądze.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Dopiero zaczyna

Domyślnie

w takim razie ja zapytam o tani, a dobry lab gdzie będę mógłbym zrobić tanio a dobrze odbitki 10x15. ten w domu turysty jest ok, tylko że drogi według mnie. a jak ustawić monitor?? zrobić próbną odbitkę a potem ustawiać kolory według jpg??

Bywalec Awatar SenK
    Miasto
    Oświęcim / Kraków

Domyślnie

Ja tam mniejsze formaty wołam w domu turysty.. z kolarami i ustawianiami monitora to zupełnie inna działka..

Bywalec Awatar SenK
    Miasto
    Oświęcim / Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    Nieco drożej (chyba 28PLN), ale znośnie, a lepiej jakościowo jest w Centrum Druku na Czarnowiejskiej. Niestety ostatnio jak tam robiłem zdjęcia na wystawę również mieli jakiś problem z dyszami (więc lepiej spytać, czy to usunęli) oraz mają kłopoty z intensywną czernią.
    Byłem dzisiaj.. tzn nie wiem czy to to samo miejsc.. zaputalem sie w foto/kserze na Czarnowiejskiej gdzie jest centrum druku i mi powiedizeli, ze na Miechowskiej.. (ta ciasna uliczka do Reymonta), ale tak to zwykły ploter jest.. powiedziałe, co potrzebuje i powidzieli mi że 8zł.. więc chyba sie nie zrozumieliścmy.. bo tak to zwykły wydruk jest.. chyba, że nie o tym samym miejscu mówimy..

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów