Pokaż wyniki od 1 do 10 z 138

Wątek: Testowanie optyki R, portal optyczne. Ostrość obiektywu, MTF.

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Testowanie optyki R, portal optyczne. Ostrość obiektywu, MTF.

Cytat Zamieszczone przez cybulski Zobacz posta
    Na moje potrzeby, to co mam to i tak za dobre więc nie umiem lamentu podnieść.
    Okazało się, że z przelotkami EF-RF, mam dwie z pierścieniem i bez, działa to jak należy a i takie duże nie jest, jak co niektórzy lamentujo.
    ROTFL!

Ja tu widzę ogromny lament + zaklinanie rzeczywistości Czyli jak to fajnie w nowym mocowaniu RF podpinać gargantuicznie wielkie i ciężkie szkła EF poprzez dodatkowa przelotkę w postaci adaptera o grubości dodatkowych 20,7mm

Bo przecież zupełnie nieistotne jest to, że za 1/2 ceny, wagi i wielkości w innych systemach (S i N) można kupić szkła Sigmy i Tamrona dedykowane i obliczone pod ML

Ale jak widać lepiej się umartwiać i biczowąć niż przyznać, że w innych systemach można funkcjonować bez drenownia kieszeni przez używanie natywnych szkieł canona (bo innych z AF nie ma) zamiast dedykowanych konstrukcji Sigmy i Tamrona

Zdjęcie poglądowe, bo kolega się nieco odkleił nam od rzeczywistości. Po lewej szkło Sigmy 85mm f/1.4 z bagnetem EF do canona. Po prawej pod mocowania L-MOUNT , Sony E - zoptymalizowane pod ML (którego w zasadzie prawie nie odpinam z puszki)

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	SIGMA-85mm-f14-DG-DN-Art-comparison.jpg
Wyświetleń:	20
Rozmiar:	1 007,2 KB
ID:	10963

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    zmiana wszystkiego to już meega koszt, aż tak bardzo mi nie zależy..
    Obecnie każdy większy sklep internetowy przy zakupie nowych produktów przyjmuje z pocałowaniem ręki cały stary sprzęt w rozliczeniu! Dwa razy to praktykowałem - raz sprzedając system canona a drugi raz przy FUJI.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez atsf Zobacz posta
    Czy ze strony konkurencji, która swoje bagnety udostępniła producentom niezależnym, słychać jakiś lament, jakieś jęki?
    Pytanie retoryczne Cały słychać tylko zachwyty użytkowników systemów S i N w odróżnieniu od canona, który tego nigdy nie zrobi.
    Ostatnio edytowane przez candar ; 10-03-2023 o 09:27
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uprawnienia umieszczania postów