Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41

Wątek: [cauchy] Islandia

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: [cauchy] Islandia

Super filmik, lubię oglądać takie fotograficzne podróże . Na Islandii miałeś już R5 i RF400? Ta foczka z początku filmu - słooooooooodziak! ). Oglądam na żywo, pauzuję, zadaję pytania i rzucam spostrzeżenia:

1. Takie mikro ruchy spowodowane silnym wiatrem są regulowane jakoś softwareowo? 1:57 min filmu przykładowo

2. Żółte znaki drogowe... przez sporą ilość śniegu? Dzięki temu są bardziej widoczne?

3. Ujęcia z drona to jest to. Tzn stwierdzam, że to świetny "dodatek" dla fotografa, aby spojrzeć na coś z innej perspektywy. Pogoda na Islandii perfekcyjna dla mnie, uwielbiam chłód i wiatr .

4. Będąc na takiej Islandii, gdzie jest tak wiele pięknych krain robi się 1000 zdjęć i 800 zostawiasz... 200 odrzucasz, bo poruszył je wiatr )) takie wrażenie odnoszę.

5. 10:08 świetne ujęcie wodospadu z kwiatami fioletowymi (napisałem pierwotnie wrzos, ale to nie wrzos zdaje się).

6. 12:00 - lodowiec a na nim pył wulkaniczny? Świetnie to wygląda.
    Ostatnio edytowane przez mystek ; 22-12-2024 o 16:10

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Dzięki

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    Muzyka islandzka?
    Ułożyłeś chronologicznie według podróży?
    Pogoda cały czas była taka ładna?
    Gdzie gejzery?

Bardzo ładny film!
    Z muzą zawsze mam problem, wziąłem z poprzednich swoich wideo i z jakiejś kompilacji na YT
    tak, jest chronologicznie
    pogoda tylko dwa dni była deszczowa, pierwszego - z fokami i jeden dzień w Landmannalaugar, resztę czasu była super nie licząc wiatru który kręcąc 9:50 prawie porwał mi drona za siódmą rzekę
    gejzery nie były w planie, nie było czasu.. w planie był jeszcze wulkan, ale ostatecznie też nie było na niego czasu, zresztą nie był aktywny

Cytat Zamieszczone przez mystek Zobacz posta
    Super filmik, lubię oglądać takie fotograficzne podróże . Na Islandii miałeś już R5 i RF400? Ta foczka z początku filmu - słooooooooodziak! )

Takie mikro ruchy spowodowane silnym wiatrem są regulowane jakoś softwareowo? 1:57 min filmu przykładowo
    nie, wtedy jeszcze R6 + Sigma 150-600, o fokach dowiedziałem się na miejscu z przewodnika Nienartowicza
    stabilizacja niestety jest wyzwaniem gdy wieje, wiele klipów mam wystabilizowanych softwarowo w Premiere Pro
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Coś już napisał Awatar NorthPole
    Miasto
    Kraków

Wspaniałe miejsca, niezwykłe światło i ta surowa przyroda... Rewelacja. Fajny film, dzięki.

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez mystek Zobacz posta
    2. Żółte znaki drogowe... przez sporą ilość śniegu? Dzięki temu są bardziej widoczne?

3. Ujęcia z drona to jest to. Tzn stwierdzam, że to świetny "dodatek" dla fotografa, aby spojrzeć na coś z innej perspektywy. Pogoda na Islandii perfekcyjna dla mnie, uwielbiam chłód i wiatr .

4. Będąc na takiej Islandii, gdzie jest tak wiele pięknych krain robi się 1000 zdjęć i 800 zostawiasz... 200 odrzucasz, bo poruszył je wiatr )) takie wrażenie odnoszę.

5. 10:08 świetne ujęcie wodospadu z kwiatami fioletowymi (napisałem pierwotnie wrzos, ale to nie wrzos zdaje się).

6. 12:00 - lodowiec a na nim pył wulkaniczny? Świetnie to wygląda.
    Żółte znaki hmm nie do końca wiem czemu, ale Islandia to takie skrzyżowanie USA i Europy, sporo rzeczy jest zapożyczonych stąd i stąd.
    Dron robi robotę, to wszyscy mi mówią, szkoda że coraz więcej zakazów, dodatkowo trzeba uważać na pogodę.
    Skogafoss z kwitnącym łubinem od razu wpadł mi w oko, to jest miejscówka i parking tuż przy drodze, dlatego tam zawsze jest mały tłum (choć to i tak nic w porównaniu z tym co się dzieje nad Morskim Okiem). A łubin wtedy i mnie zaskoczył, było go sporo na trasie.
    Z odsetkiem zostawionych zdjęć mniej więcej tak to wygląda, podobnie miałem w Nepalu, prawie wszystko z aparatu zostało.
    Tak, Solheimajokull jest bardzo brudny, i prawdę mówiąc wolę czyste jęzory z lodowca Vatnajokull, tym razem był nie po drodze.
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Bywalec
    Miasto
    wyohataka

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    Dron robi robotę, to wszyscy mi mówią, szkoda że coraz więcej zakazów, dodatkowo trzeba uważać na pogodę.
    a mnie one wnerwiaja.
    spisz gdzies pod namiotem w czarnej dupie, a tu nagle bzzzzzzzzzzzzzzz. i po spaniu.
    obsciskujesz sie w laska na dzikiej wydmie a tu nagle bzzzzzzzzzzzzzzz. i po czulosciach.
    siedzisz gdzies na dwojce w krzakach a tu nagle bzzzzzzzzzzzzzzz. i od razu masz sraczke.
    zero prywatnosci.
    aicpanfhuj.
    KONSTYTUCJA RP Art. 54. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji. Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane.

Uprawnienia umieszczania postów