Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: lustrzanka manualna - jaka?

Początki nałogu Awatar krwisty
    Miasto
    W-wa/Rz-ów

Domyślnie

przepraszam, ze 3 watek pod rzad, ale panowie tak szybko odpisujecie, ze nie nadazam. mialem taka gske i bardzo sobie chwalilem, ale jest duza (wieksza od canoneta, czy nawet praktici serii B) i ciezka (jak wyzej), za to szklo... sprzedalem za 200zl dokladnie
    Martin Gorczakowski

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    lubiec lubie (do VLC2 mam kominek), ale ta kombinacja nie daje mi zadnych szans z dzieckiem. zanim cokolwiek ustawie pedrak zdarzy na wlasnym brzuchy przepelznac pol pokoju z wbudowanym swiatlomierzem jednak latwiej
    akustyk, to ty tego manuala do dziecka szukasz??

przecież dziecko (szczeg. własne) to najtrudniejszy temat!
    (przy nim niczym są te różne sporty, samoloty, rajdy itp. itd.)

wiem co mówię

więc powinieneś się raczej kierować w stronę jakiejś "jedynki" z szybkim AF 8 kl/sek z niskimi szumami na ISO 1600 plus lens 50mm f/1.0 USM najlepiej (ew. 50/f1.4) (dla FF oczywiście) i do tego szybkie karty tak minimum 4GB - to może kilka fajnych fotek własnego dziecka ci wyjdzie

a co do tematu: jak bym miał taki problem (a w zasadzie chęć) to bez dwóch znań kultowa konkurencja: Nikon FM-2 (lub zbliżony).
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Akustyk, ja to wszystko lacznie z super matowka w eos-ie 600 znalazlem, body za 250 zl, nowa matowka z "klinami" za 50 zl, tylko jeszcze czyszczenie migawki - kolejne 200 zl i za 450 zl ma sie niezniszczalne body na kolejna dekade...

pozdrawiam
    krzysiek
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

no mam ta Fujike AX-1 co adamek polecal. celownik wbija w krzeslo. spokojnie 2x wiekszy niz w 10D, az wstyd w tamta dziurke od klucza patrzec

jutro idzie rolka testowa Konika. a potem Profoto i "coco-jumbo i do przodu"...

jest git
    www albo tez flickr

Uzależniony

Domyślnie

No to po ptokach... Ja bym wzial Contaxa, zwlaszcza ze bez problemu mozna podpinac szkla M42...
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

akustyk: a jak ona jest duża? Zda się być "małym aparatem" ?
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andee
    No to po ptokach... Ja bym wzial Contaxa, zwlaszcza ze bez problemu mozna podpinac szkla M42...
    noł problem, jak mawiali starozytni Indianie. mam do niej adapter M42->XFuji wiec bez problemu szkielka banglaja z pomiarem roboczym

Cytat Zamieszczone przez adamek
    akustyk: a jak ona jest duża? Zda się być "małym aparatem" ?
    malutka. porowujac z tym co znam - mniej wiecej gabarytow Praktiki VLC, z troszke grubszym i lepiej wyprofilowanym uchwytem (Praktika jest bardzo kanciasta). w porownaniu do EOS-a 500 (do 300 tez sie bedzie odnosic) wezsza, z odrobinke wyzszym body (subiektywnie).
    za to wizjer... z Praktika nawet nie porownuje, ale EOS 500 to przy Fujice malenstwo... to naprawde jest 92% pokrycia kadru i powiekszenie az x0.98. tego nie da sie opisac. jak ktos widzial ktoregos Olympusa OM to to jest to wrazenie... "o kurna jaki ekran"

zeby zwizualizowac posiadaczom 10D/20D/30D - jak sie zestawi dwa takie celowniki wzdluz dluzszej krawedzi to mniej wiecej jest celownik Fujiki. chyba bardziej mniej niz wiecej
    posiadaczom trabantow nawet nie wizualizuje... cos jak zabrac oko od 35mm i zajrzec w sredni
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 05-07-2006 o 22:13
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    to naprawde jest 92% pokrycia kadru i powiekszenie az x0.98. tego nie da sie opisac. jak ktos widzial ktoregos Olympusa OM to to jest to wrazenie... "o kurna jaki ekran"
    A ja nie wiem czy to by mi pasowało. Po takiej matówce trzeba się rozglądać na boki aby sprawdzić kadr
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Początki nałogu

Domyślnie

Moim zdaniem FD i tak maja jasniejsza matowke.
    Na bagnet X trudno kupic obiektywy poza standardowym 1.6/50.
    A najlepsza jest AX-5 :-) a nie AX-1, na ebay powyzej 100 EUR w dobrym stanie.
    Trzeba bylo brac T-90, na M42 tez swietnie dziala, a zawsze to CANON :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt
    Nie wiem, czy Ci to spasuje, ale jako ciekawostka:
    http://www.szwayko2.republika.pl/warsztat/EFM/EFM.html
    OT
    fajna strona generalnie
    czy taki węzyk http://www.szwayko2.republika.pl/war.../wezykeos.html bedzie pasował również do 300d? (wiem, wiem nie jest wylistowany ale może ktos pominął)
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów