Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: 80d ustawienia pod JPGI.

Mieszany widok

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: 80d ustawienia pod JPGI.

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Z ciekawości, jak szacujesz:
    1. Ile zdjęć rodzinnych (%) musisz edytować z RAWa, a dla ilu wystarczy JPG+PictureStyle?
    2. Analogicznie dla zdjęć lotniczych?

zdRAWki
    Jeśli chodzi o zdjęcia samolotów, to praktycznie każde, które publikuje w dedykowanej galerii edytuję gruntownie z RAW, a że jest to hobby i nie mam ciśnienia z czasem, to robię to wtedy kiedy najdzie mnie ochota (mam całą masę RAW-ów z 10 lat, które czekają na taką ochotę.
    Większość zdjęć domowych - wystarcza mi JPG, czasem jakieś drobne "proste" edycje ale to już z JPG. Tak czy siak zawsze mam też RAW, potem w selekcji większość RAW ląduje w koszu, a zostają pojedyncze wybrane. Samoloty robię tylko w RAW. Jakbym miał ocenić % to tak z 10% zdjęć domowych obrabiam gruntownie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Jeśli chodzi o zdjęcia samolotów, to praktycznie każde, które publikuje w dedykowanej galerii edytuję gruntownie z RAW, a że jest to hobby i nie mam ciśnienia z czasem, to robię to wtedy kiedy najdzie mnie ochota (mam całą masę RAW-ów z 10 lat, które czekają na taką ochotę.
    Większość zdjęć domowych - wystarcza mi JPG, czasem jakieś drobne "proste" edycje ale to już z JPG. Tak czy siak zawsze mam też RAW, potem w selekcji większość RAW ląduje w koszu, a zostają pojedyncze wybrane. Samoloty robię tylko w RAW. Jakbym miał ocenić % to tak z 10% zdjęć domowych obrabiam gruntownie.
    Dzięki, tak sądziłem, że będzie większość lotniczych i ułamek rodzinych w RAW

Cytat Zamieszczone przez belmondo81 Zobacz posta
    Witam. Jestem początkujący i mam pytanie jakie ustawienia zrobić w 80d aby ładne jpg wychodziły z puszki. Nie chce się bawić w RAW-y. Dzięki za Ew. Info i pomoc.
    Proszę zerknij właśnie w galerie np. @Bangi - tam masz w "portretach" jego zdjęcia "rodzinne" (JPG z PictureStyle) a w "galeriach użytkowników" masz lotnicze (tam, gdzie się ostro zajmuje zdjęciami).

Ja robię praktycznie same rodzinne i zarówno w 80D (miałem, się popsuł), jak w RP (mam obecnie) robię zasadniczno w JPG - nie mam gdzie edytować RAW.

zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Proszę zerknij właśnie w galerie np. @Bangi - tam masz w "portretach" jego zdjęcia "rodzinne" (JPG z PictureStyle) a w "galeriach użytkowników" masz lotnicze (tam, gdzie się ostro zajmuje zdjęciami).
    Akurat na CB wszystkie zdjęcia mniej lub bardziej obrobione z RAW.

Uprawnienia umieszczania postów