Canon R6 mark II + Canon R50 + RF15-35mm f2.8L IS USM + RF 85mm 2.0 IS STM + RF 70-200 f4L IS USM +RF Sirui Anamorphic 50mm T2.9 + RF Sirui Anamorphic 150mm T2.9
https://www.youtube.com/@HubertMultana
CZy w instrukcji do RF 24-50 Canon napisał że trzeba jeszcze dokupić "odpowiednie narzędzia"?
Czy cisniecie po Canonie za takie produkty to bedzie hejt czy marudzenie?a jak damy przyklady,że inny producent robi to lepiej to już akwizycja tej firmy..??
..a ktos co broni tego wtracajac, ze w Sony gorzej to na zasadzie,że u was bija murzynow..??
) Hubert ty tak serio uwazasz czy za takie wpisy dostane jakis sprzet do testowania na rok??
)
Zakładam ze tak. Z tego co mi się wydaje Canon ma swój program do wywoływania rawow i także wydaje mi się, ze ma wbudowana opcje korekty która jest tu potrzebna.
To Ty korzystasz ze starej wersji programu która nie ma wsparcia dla nowych obiektywow. Miej pretensje do siebie tylko i wyłącznie.
--- Kolejny post ---
Uwierz mi, jest mi więcej niż obojętne co się zadzieje w Twoim życiu![]()
Canon R6 mark II + Canon R50 + RF15-35mm f2.8L IS USM + RF 85mm 2.0 IS STM + RF 70-200 f4L IS USM +RF Sirui Anamorphic 50mm T2.9 + RF Sirui Anamorphic 150mm T2.9
https://www.youtube.com/@HubertMultana
Nie ma jak porównać UWA ze światłem 2.8 do ciemnego gluta Canona, który mimo mizernego zakresu i delikatnie mówiąc skromnych parametrów (6.3 na końcu, cud inżynierii) nie jest w stanie naświetlić całej klatki FF. To, co wyprawia Canon z segmentem konsumenckim, woła o pomstę do nieba i jeszcze im się odbije czkawką.
Wspaniały ciąg logiczny.
Oczekujemy, że w następnym kroku tego burzliwego rozwoju w teleobiektywach Canona będzie zaimplementowany standardowo Księżyc. A po aktualizacji oprogramowania dojdą ptaki z rejonu zamieszkania fotografa.
Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
JaCzłowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
Konfucjusz
EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.
Focilem roznymi systemami i mialem kity jak i te lepsze szkla i nigdzie nie widzialem tak zlej ciemnej optyki jaka Canon dopuscil w FF dla RF.
Programowa korekta przy tak duzych dystorsjach ma jeden powazny problem. Nie uwzglednia optycznych roznic w tanich szklach.
Wiadomo, ze tanie szkla maja najwieszy rozrzut parametrów co prowadzi do dalszych recznych korekcji po... Tej pierwszej korekcji
Czytalem w jednym artykuje na temat kitowego szkla RF 24-105/4-7.1 i wyszlo, ze faktyczna ogniskowa po wszelkich korektach wyglada
ze mamy tak naprawde zakres okolo 28-105/4-7.1
Marketingowo lepiej brzmi zakres 24-105 niz 28-105.
Nie wiem czy tak naprawde jest bo najlepiej jak ktos to jeszcze sprawdzi czy tak rzeczywiscie jest![]()