Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 105

Wątek: Canon RF 24-50 mm f/4.5-6.3 IS STM - budżetowy standard zoom do pełnej klatki

Uzależniony Awatar Hubert Multana
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Canon RF 24-50 mm f/4.5-6.3 IS STM - budżetowy standard zoom do pełnej klatki

Cytat Zamieszczone przez darekw1967 Zobacz posta
    Chodzi o to, ze te metody programowe nie zawsze zadzialaja i pozniej to wychodzi bokiem
    Dzialaja dobrze, po prostu korzystasz z nieodpowiednich narzedzi.
    Canon R6 mark II + Canon R50 + RF15-35mm f2.8L IS USM + RF 85mm 2.0 IS STM + RF 70-200 f4L IS USM +RF Sirui Anamorphic 50mm T2.9 + RF Sirui Anamorphic 150mm T2.9

https://www.youtube.com/@HubertMultana

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie Odp: Canon RF 24-50 mm f/4.5-6.3 IS STM - budżetowy standard zoom do pełnej klatki

Cytat Zamieszczone przez Hubert Multana Zobacz posta
    Co nie zmienia faktu, ze budowanie obiektywów pod RF na FF z tak g... optyka jest wedlug mnie niepowazne.

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

CZy w instrukcji do RF 24-50 Canon napisał że trzeba jeszcze dokupić "odpowiednie narzędzia"?

Początki nałogu
    Miasto
    silesian

Czy cisniecie po Canonie za takie produkty to bedzie hejt czy marudzenie? a jak damy przyklady,że inny producent robi to lepiej to już akwizycja tej firmy..?? ..a ktos co broni tego wtracajac, ze w Sony gorzej to na zasadzie,że u was bija murzynow..?? ) Hubert ty tak serio uwazasz czy za takie wpisy dostane jakis sprzet do testowania na rok?? )

Uzależniony Awatar Hubert Multana
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    CZy w instrukcji do RF 24-50 Canon napisał że trzeba jeszcze dokupić "odpowiednie narzędzia"?
    Zakładam ze tak. Z tego co mi się wydaje Canon ma swój program do wywoływania rawow i także wydaje mi się, ze ma wbudowana opcje korekty która jest tu potrzebna.

To Ty korzystasz ze starej wersji programu która nie ma wsparcia dla nowych obiektywow. Miej pretensje do siebie tylko i wyłącznie.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez g69 Zobacz posta
    Hubert ty tak serio uwazasz czy za takie wpisy dostane jakis sprzet do testowania na rok?? )
    Uwierz mi, jest mi więcej niż obojętne co się zadzieje w Twoim życiu
    Canon R6 mark II + Canon R50 + RF15-35mm f2.8L IS USM + RF 85mm 2.0 IS STM + RF 70-200 f4L IS USM +RF Sirui Anamorphic 50mm T2.9 + RF Sirui Anamorphic 150mm T2.9

https://www.youtube.com/@HubertMultana

No, prawie jak najnowszy flagowy ultraszerokokatny zoom od Sony za 13 tysiecy
    Nie ma jak porównać UWA ze światłem 2.8 do ciemnego gluta Canona, który mimo mizernego zakresu i delikatnie mówiąc skromnych parametrów (6.3 na końcu, cud inżynierii) nie jest w stanie naświetlić całej klatki FF. To, co wyprawia Canon z segmentem konsumenckim, woła o pomstę do nieba i jeszcze im się odbije czkawką.

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Przeciez to samo jest w RF 16 f2.8. Korygowane jednym kliknieciem w programie, 16mm liczone jest juz po korekcie.
    Zakładam ze tak. Z tego co mi się wydaje Canon ma swój program do wywoływania rawow i także wydaje mi się, ze ma wbudowana opcje korekty która jest tu potrzebna.
    To Ty korzystasz ze starej wersji programu która nie ma wsparcia dla nowych obiektywow. Miej pretensje do siebie tylko i wyłącznie.

Wspaniały ciąg logiczny.
    Oczekujemy, że w następnym kroku tego burzliwego rozwoju w teleobiektywach Canona będzie zaimplementowany standardowo Księżyc. A po aktualizacji oprogramowania dojdą ptaki z rejonu zamieszkania fotografa.
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

No wiadomo ze jest wolny DPP, ale kto go uzywa. Nie ma warst, gradientu, normalnej korekty świateł. To podstawy. Korekta dystorsji nie jest lekarstwem na ostrość. W rogach nie ma ostrości na f/8 czy f/11

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    No wiadomo ze jest wolny DPP, ale kto go uzywa. Nie ma warst, gradientu, normalnej korekty świateł. To podstawy. Korekta dystorsji nie jest lekarstwem na ostrość. W rogach nie ma ostrości na f/8 czy f/11
    Ja używam DPP, ale nie używam aż tak gównianej optyki
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Cytat Zamieszczone przez g69 Zobacz posta
    Czy cisniecie po Canonie za takie produkty to bedzie hejt czy marudzenie? a jak damy przyklady,że inny producent robi to lepiej to już akwizycja tej firmy..?? ..a ktos co broni tego wtracajac, ze w Sony gorzej to na zasadzie,że u was bija murzynow..?? ) Hubert ty tak serio uwazasz czy za takie wpisy dostane jakis sprzet do testowania na rok?? )
    Focilem roznymi systemami i mialem kity jak i te lepsze szkla i nigdzie nie widzialem tak zlej ciemnej optyki jaka Canon dopuscil w FF dla RF.
    Programowa korekta przy tak duzych dystorsjach ma jeden powazny problem. Nie uwzglednia optycznych roznic w tanich szklach.
    Wiadomo, ze tanie szkla maja najwieszy rozrzut parametrów co prowadzi do dalszych recznych korekcji po... Tej pierwszej korekcji

Czytalem w jednym artykuje na temat kitowego szkla RF 24-105/4-7.1 i wyszlo, ze faktyczna ogniskowa po wszelkich korektach wyglada
    ze mamy tak naprawde zakres okolo 28-105/4-7.1

Marketingowo lepiej brzmi zakres 24-105 niz 28-105.

Nie wiem czy tak naprawde jest bo najlepiej jak ktos to jeszcze sprawdzi czy tak rzeczywiscie jest

Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów