Pokaż wyniki od 1 do 10 z 648

Wątek: Portret: 85mm/1.8 vs. 50mm/1.4 ..ktory lepszy....?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nevermind Zobacz posta
    Panowie, przepraszam bardzo, jeżeli było, ale ciekawi mnie zestawienie z tymi szkłami canona 35/2. Jak przedstawia się ostrość od pełnej dziury , co z kolorami , bokeh itp. Naczytałem się ostatnio o nim sporo dobrego (włącznie z porównaniami do wersji 1,4 po przymknięciu). Jak jest naprawdę ?

Pozdrawiam !
    Nevermind
    85/1,8 to klasyczna portretówka dla FF, lepsze tylko 85/1,2 L ,[na cropie 136mm wąsko ,min odległosc ostrzenia 85 cm].50/1,4 uniwersalne szkło plus portret ale już z ograniczeniami w tej roli[Przerysowania z bliska].35/2 nie mam ale mam 35/1,4 L.Na cropie dobre uniwersalne jasne szkło plus portret[przerysowania z bliska]na FF portret dla tych co lubią szeroki. [Definicja portretu nie jest zbyt ścisła]Portretowani na ogół nie lubią .Jezeli chodzi o porównywanie to mozna porownywac ze sobą wszystko.Tego nikt nie zabroni,ale: 35/1,4 to moim zdaniem obiektyw szczególny,z magią obrazu, i tu byłbym b. ostrozny z porównaniami.To tak bardzo skrótowo . Jezeli chodzi o kolory,bokeh, to polecam opcje "szukaj" temat nawet nie rzeka ale ocean i to subiektywny bo róznie odbieramy np. kolory,ale jest na forum duuużo wypowiedzi . Generalizując wszystkie przedmiotowe szkła to czołówka .Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 04-12-2007 o 00:58

Uprawnienia umieszczania postów