Strona 5 z 65 PierwszyPierwszy ... 345671555 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 648

Wątek: Portret: 85mm/1.8 vs. 50mm/1.4 ..ktory lepszy....?

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

axor - bo nie maja.

A 85 oczywiscie polecam sam mam i stosuje bardzo czesto.

Pozdro.
    Ostatnio edytowane przez towersivy ; 25-06-2006 o 20:20

Coś już napisał Awatar axor
    Miasto
    Kalisz

Domyślnie

taaaaaa........
    ale niech tylko słoneczko z frontu te ryski oświetli, wtedy zabłysną jak światła w New York'u, powodując oczywiście konsekwencje (utrata kontrastu i ostrości).
    Nie jest to drastyczne pogorszenie jakości obrazu, ale ja należe to tej grupy fanatycznie poszukującej doskonałości..... , dlatego wcześniej przytoczone wypowiedzi "profi" sprzedawców oferujących sprzęt po przejściach - lecz "idealny" poprostu drażnią.
    Canon 5D / EF 50 F1.4 / EF 85 F1.8 / EF 17-40 F4 L / EF 24-105 F4 L IS USM /EF 70-200 F4 L / 580EX / RS-80N3 / Transmitter ST-E2 / Manfrotto 055 ProB + 329-RC4 / Filry B+W / Lampy Studyjne Marko Flash /

Pire
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Moris
    1.8 ... to już nie tak ciemno

A tak poważnie to miałem w łapach ze cztery sztuki i wszystkie były osiągami bliźniaczo podobnedo siebie ...

... choć z drugiej strony nie brałem jescze nic "w ciemno" .. no chyba że pączka w cukierni za 0,80 PLN

A co masz do tego jako uzupełnienie ?? jeśli można zapytać !?

No w tej chwili to więcej planów niż szkiełek
    Planuję :

Sigma 10-20/Canon 10-22/Tokina 12-24 - plener/ciasne miasto
    myślałem też o jakimś spacerzoomie z funkcją portretu (np24-105) ale coś zanosi się na czasowe pozostawienie KIT'a + 85 f1.8 do portretu.
    Kiedyś, kiedyś jak będzie brakowało to może 70-200.
    Ale to tylko plany i im więcej czytam tym większy mętlik we łbie.

Domyślnie

Witaj Moris :grin: i dzięki wszystkim :-P
    kris75 ....ja kupiłem na Allegro za 1499,- u sprzedawcy 'fotomedia' / 'canon_pl' (to ten sam sprzedawca). Wystarczy umówić się z nim na siedmiodniowe testowanie szkła (w razie czego zwrot) i nie ma problemu z ryzykiem trafienia na bubel. Mój egzemplarz (chyba jak prawie wszystkie z tego co piszecie) jest OK

Fajnie by było też, gdyby ktoś dla porównania pokazał swoje sample z 50/1.4 Myslę, ze to mogło by nam dać jakis pogląd na sprawdę wyboru..

Póki co wrzucam parę świerzych zdjęć. Ech,jeszcze sie ucze jej.. ale co tam... Poszło!

teraz patrzę i widzę, że jakość zdjeć spadła okrutnie podczas obróbki i umieszczania na serwerze, no ale cóż... W oryginale wyglądają jeszcze lepiej =)
    Ostatnio edytowane przez jazzY ; 21-06-2006 o 03:12
    moje digarty
    EOS 30D, Canon EF-s 10-22mm f/3,5-4,5 USM, Canon EF 50mm/1.4 USM, Canon EF 85mm/1.8 USM, Pretec 2GB Cheetah 80x, Hoya UV SuperHMC, Lowepro Slingshot 200 AW.....&.....Sony_DSC-F717, MemoryStickPRO ULTRA II 512mb, Hoya Polar HMC, Hakuba Skylight 1B MC, torba Jeep-bagM, statyw Velbon Ultra Lux iF.

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

JazzY! Cyknij w końcu jakąś porządną fotkę tym szkłem
    Bo szkiełko fajne :-D Rozumiem, że jesteś w szoku, ale... czas się ogranąć i odstawić na bok krzesła z ogródka piwnego. Aczkolwiek u mnie w szkole i takie zdjęcia przynosili na zaliczenia Strzel jakiś portrait, ale już nie od tylca po tajniaku :P Bo tak to nie widać nawet czy nie masz FF/BF więc nikt Ci nie doradzi czy odsyłać

Domyślnie

Zielony.. nie znasz sie na sztuce A tak serio, to dobieram foty, zeby pokazać sam obiektyw i jego mozliwości.. przeciez mówimy tu o stronie technicznej..czyż nie? a nie o sztuce...
    A poza tym marny i początkujący amatorzyna jestem...

Zielony, zapodaj coś swojego...
    Ostatnio edytowane przez jazzY ; 21-06-2006 o 13:54
    moje digarty
    EOS 30D, Canon EF-s 10-22mm f/3,5-4,5 USM, Canon EF 50mm/1.4 USM, Canon EF 85mm/1.8 USM, Pretec 2GB Cheetah 80x, Hoya UV SuperHMC, Lowepro Slingshot 200 AW.....&.....Sony_DSC-F717, MemoryStickPRO ULTRA II 512mb, Hoya Polar HMC, Hakuba Skylight 1B MC, torba Jeep-bagM, statyw Velbon Ultra Lux iF.

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

axor - nom faktycznie jak słoneczko zaswieci to zdjecia nadaja sie do kosza, szkoda ze ja nic na tych zdjeciach nie widze moze jestem za małym onanista?? :wink:

Tutaj 85F/1.8 @ 1.8

Ja jestem ze szkiełka bardzo zadowolony.

Ostatnio edytowane przez towersivy ; 25-06-2006 o 20:20

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

85/1,8@2,8

Ostatnio edytowane przez czeczot ; 21-06-2006 o 12:07

Początki nałogu Awatar Moris
    Miasto
    Alt Tarnowitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czeczot
    85/1,8
    Rispect
    .... i zero wyostrzania ?? ... ( brak EXIF-a )
    ... jeśli tak to ta fota do bólu potwierdza znakomitość tego szkiełka
    Ostatnio edytowane przez Moris ; 21-06-2006 o 09:04

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jazzY
    Zielony.. nie znasz sie na sztuce A tak serio, to dobieram foty, zeby pokazać sam obiektyw i jego mozliwości.. przeciez mówimy tu o stronie technicznej..czyż nie? a nie o sztuce...
    No! Dokładnie. Tyle, że z tamtych fot nic nie wynikało. Ale już kompletenie nie ważne. Pozatym widzę, że w ostatnim poście podmieniłeś foty.

Cytat Zamieszczone przez jazzY
    Zielony, zapodaj coś swojego...
    Nie o to chodziło. Ja nie mam tego szkła. Tzn jeszcze nie mam
    BTW, musisz mieć niezłą emeryturkę skoro pakujesz się w taki sprzęt. No i pozatym duże zaparcie i zamiłowanie jak na ten wiek
    Ostatnio edytowane przez Zielony ; 21-06-2006 o 11:32

Strona 5 z 65 PierwszyPierwszy ... 345671555 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów