-
Bywalec
KKE.. jan.. wszystko w swoim czasie. Jasne, ze nie wszystko na raz.. Już wiem, że 50tka 1.4 prędzej czy pózniej będzie moja. Przekonały mnie wasze wypowiedzi, sample i moje przemyślenia.
Na razie od dzisiaj ciesze się posiadaniem rzeczonej 85tki..!! :razz: i się wprost nie posiadam :-D
Już po małej pierwszej sesyjce ten obiektyw przypadł mi do gustu.. Po moim Tamronie 17-35 to przepaść (chocaż Tamr to przeciez całkiem przyzwoite szkło) ..No i dziś przekonałem się, że przy portretowaniu 85mm, dłoń trzeba mieć stabilną, bez syndromu starczej ręki ;-) bo każde drgniecie aparatu mamy na focie, jak na talerzu..
W każdym razie.. praca z tym szkłem, pomimo braku zoomzoomu, to czysta przyjemność.
Na gorąco przedstawiam pierwsze 3 skromne sampelki.. z dzisiaj. Wkrótce wrzucę coś jeszcze :-)
DZIĘKI WSZYSTKIM ZA POMOC.. A wątek niech się rozwija..piszcie swoje uwagi do tematu.. Hawk!
P.S. Acha.. i jeszcze jedno.. Nikt nie wspomniał o żadnym innym naprawdę dobrym szkle portretowym.. Czyżby te dwa i NIC..??
.
Ostatnio edytowane przez jazzY ; 18-06-2006 o 01:44
moje digarty
EOS 30D, Canon EF-s 10-22mm f/3,5-4,5 USM, Canon EF 50mm/1.4 USM, Canon EF 85mm/1.8 USM, Pretec 2GB Cheetah 80x, Hoya UV SuperHMC, Lowepro Slingshot 200 AW.....&.....Sony_DSC-F717, MemoryStickPRO ULTRA II 512mb, Hoya Polar HMC, Hakuba Skylight 1B MC, torba Jeep-bagM, statyw Velbon Ultra Lux iF.
Uprawnienia umieszczania postów