Mój królik jest ładniejszy.![]()
Zielony ...emeryturka mała, ale jakoś trzeba sobie radzić i dorabiam jako stróż nocny w magazynie wytłoczek na jajka. Marnie płacą, ale ciułam :wink:
Zmieniłem dwie, dwie zostały .
towersivy ..piękna fota.
czeczot ..pięknie.. i ostrość git!
Na tych dwóch przykładach widać nieco inne możliwości tego samego szkła. Extra.
Rany, jakie ja mam dobre szkło :wink:
Wrzućcie też dla równowagi i porównania coś z 50/1.4. Niech te szkiełka staną staną ze sobą. Się niech to miksuje..
Ostatnio edytowane przez jazzY ; 21-06-2006 o 12:49
moje digarty
EOS 30D, Canon EF-s 10-22mm f/3,5-4,5 USM, Canon EF 50mm/1.4 USM, Canon EF 85mm/1.8 USM, Pretec 2GB Cheetah 80x, Hoya UV SuperHMC, Lowepro Slingshot 200 AW.....&.....Sony_DSC-F717, MemoryStickPRO ULTRA II 512mb, Hoya Polar HMC, Hakuba Skylight 1B MC, torba Jeep-bagM, statyw Velbon Ultra Lux iF.
@czeczot! masz może więcej zdjęć tej piegowatej pani? :-D
Weź no coś zapodaj. Może być toplessChyba, że już pokazywałeś a ja nie widziałem. BTW, oko jak oko, ale faktura ust jest masakryczna. Jeśli faktycznie 1,8 bez UnSharpMask to CUDO!
Jest bardzo delikatne USM! Naprawdę minimalnie, tak że nawet tego nie dostrzegliścieZamieszczone przez Zielony
Piegowatej pani mam tylko portrety
Sprawdziłem exif oryginału, obiektyw był przymknięty do 2,8. Sorry za wprowadzenie w błąd
Ostatnio edytowane przez czeczot ; 21-06-2006 o 12:06
Zamieszczone przez czeczot
A jednak USM ... + f/2,8... Ufff... bo już w kompleksy popadałem
... i cuś mi ta głębia nie pasiładzięki Radku za sprostowanie !!
... toż samo miałem na myśli ... MIODZIO !!Zamieszczone przez zielony
Tomku, szczerze namawiam... nie liczącz CA jak dla mnie ideałZamieszczone przez Tomasz Golinski
![]()
Mam ten obiektyw od kwietnia i jestem pod wrazeniem. Obiektyw jest bardzo ostry i daje piekny bokeh. Natomiast to co mnie zaskoczyło, to zaobserwowałem odblaski przy 1.8, chociaz w/g testow na optyczne.pl nie powinno ich byc. Zdjecie robilem w kierunku malego okna, ale swiatlo z okna nie padalo bezposrednio na obiektyw. Nie pomoglo nawet zalozenie glebokiej oslonki od obiektywu 100-300. Zaobserwowalem to tylko raz. Poza tym jest bez zarzutu i wart swojej ceny.
Poprzednie zdjęcie też się lepiej prezentuje w niebieskim (kanale)Zamieszczone przez czeczot