Pokaż wyniki od 1 do 10 z 648

Wątek: Portret: 85mm/1.8 vs. 50mm/1.4 ..ktory lepszy....?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kisman Zobacz posta
    Nie mam 50 1.4(jeszcze nie potrzebuję póki nie przejdę na FF)[i jeszcze nie wiem czy to będzie canon czy sigma]. Moja 85 1.8 na cropie jest bdb, ale jak zobaczyłem sampla(z ostrością na rzęsy) z 5D2 na f2.8 to ostrość mnie wgniotła i te moje obrazki jakoś nie takie są przy tym...

Ja nie mówię ze trzeba porównywać obrazki z różnych matryc, ja chcę oglądać oryginalne sample, albo 100% cropy
    No tu muszę przyznać rację . Obraz ze wszystkich moich szkieł na 5DmkII wygląda o wieeeeele lepiej. Nawet zdjęcia z 17-40, którego uważałem do tej pory za najsłabszy swój obiektyw daje teraz super obraz i już go za nic nie oddam . Muszę Ci powiedzieć, że 50-ki nie trzeba wcale przymykać aż do f2.8 żeby był super ostry. Na f1.4 jest juz naprawdę ostry a przy f1.8 to bajka - problem jest tylko taki, że płaszczyzna ostrości dość płytka .

Cytat Zamieszczone przez polon Zobacz posta
    na 50 widac krążki a na 85 tylko blur, moze to subiektywne odczucie ale tak mi się wydaje (ten krążkowy jest dla mnie ładniejszy)
    Mi osobiście też bardziej podoba się ten z 50-ki.
    Ostatnio edytowane przez Matsil ; 22-06-2009 o 19:29
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    ...Muszę Ci powiedzieć, że 50-ki nie trzeba wcale przymykać aż do f2.8 żeby był super ostry. Na f1.4 jest juz naprawdę ostry a przy f1.8 to bajka - problem jest tylko taki, że płaszczyzna ostrości dość płytka .
    ...
    No ja akurat widziałem jednego sampla akurat przy f2.8 ;D
    jak to się zachowuje na 5D2 przy otwartych dziurach to może niebawem sam ocenie

Uprawnienia umieszczania postów