Pokaż wyniki od 1 do 10 z 366

Wątek: Canon EOS R8

Mieszany widok

Uzależniony Awatar WinSho
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Odp: Canon EOS R8 i R50

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    dno i mul....

kupa siana za wydmuszke na bateryjke :/
    Właśnie ta bateria mnie najbardziej drażni! Jak mogli dać to małe gówienko w RP do tak fajnego aparatu? Walić już ten drugi slot na karty i stabilizację bo w tej cenie to jeszcze ujdzie (mam tu na myśli cenę z dolarach plus vat a nie tę naszą dla bogoli :P) ale bateria to poważny problem. Chciałem zmienić mojego RP na coś innego i myślałem, że będzie to coś pokroju R8 i byłoby gdyby dali to samo co w R6.

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez WinSho Zobacz posta
    Właśnie ta bateria mnie najbardziej drażni! Jak mogli dać to małe gówienko w RP do tak fajnego aparatu? Walić już ten drugi slot na karty i stabilizację bo w tej cenie to jeszcze ujdzie (mam tu na myśli cenę z dolarach plus vat a nie tę naszą dla bogoli :P) ale bateria to poważny problem. Chciałem zmienić mojego RP na coś innego i myślałem, że będzie to coś pokroju R8 i byłoby gdyby dali to samo co w R6.
    Dla mnie bateria LP-E17 nie jest problemem. Mogę to nosić. Problemem jest brak sensownego zamiennika
    A to się nie ładuje w ładowarce Canona, a to ładowarka zamiennika nie ładuje oryginału. Masakra
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Dla mnie bateria LP-E17 nie jest problemem. Mogę to nosić.
    powiem tak: w zeszle wakacje zona mnie wyciagnela na 10-dniowe lazenie po Gorach Przekletych. z noszeniem niebednikow zyciowych/gorskich na plecach, i w tym kilka razy z targaniem zapasu akumulatorow
    na 2-3 dni ze soba. po czym po zejsciu do cywilizacji ich ladowaniem - bo w dolinach gorskich prad jest z paneli slonecznych tak do 19:00 wieczorkiem, wiec mniej wiecej te 2h od dotarcia na miejsce (chociaz ja sie wtedy nie poddawalem, czekajac na jedzenie i tak gnalem focic!) do polowy kolacji. reszta, w tym rakija, juz po cmoku przy swieczkach albo latarkach w komorkach, aczkolwiek po 3 szklankach juz tak sie sciemnia ze nawet to nie pomaga ...

6D2 mimo GPS-u obrocilem z 3 bateriami noszonymi na raz. gdzie lupalem tym zdjecia bez mala od switu do wieczoru. majac aparat z telewizorem zamiast celownika na te same LP-E6NH pewnie bym nosil 5 aku. mam dwie ladowarki podwojne w sumie, moglbym wozic, pewnie nawet po tych chatkach w albanskich/kosowarskich dolinach by sie w pokoju znalazly dwa wolne kontakty (oprocz tego co malzonka by zagarnela na komorke i zegarek ). ale z takim g* jak LP-E17, ujme to po ukrainsku: idi na *
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 08-02-2023 o 21:27
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar WinSho
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Odp: Canon EOS R8

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Dla mnie bateria LP-E17 nie jest problemem. Mogę to nosić. Problemem jest brak sensownego zamiennika
    A to się nie ładuje w ładowarce Canona, a to ładowarka zamiennika nie ładuje oryginału. Masakra
    A dla mnie jest to największa wada tego aparatu! Bo mając R6 muszę mieć inne baterie i inne ładowarki do aparatów tego samego producenta...Serio Canon? Idę do Sony
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 08-02-2023 o 23:00

Początki nałogu Awatar luck1985
    Miasto
    Wlkp

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    skąd te 10%? towary spoza EU idą 23% VAT plus kilka % cło, chyba że coś się zmieniło
    10% to tax w USA. Maks stawka, uzależnienia od stanu.
    Nie wiem po co ludzie przeliczają dolar na złotówki. To nie o to w tym chodzi, jeszcze jeden do jeden. Ceny w USA są podawane bez podatku. My mamy z vatem już.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez WinSho Zobacz posta
    A dla mnie jest to największa wada tego aparatu! Bo mając R6 muszę mieć inne baterie i inne ładowarki do aparatów tego samego producenta...Serio Canon? Idę do Sony
    Co prawda do Sony nie pójdę, ale zgadza się z Tobą całkowicie co do baterii. Porąbana polityka Canona.

Uprawnienia umieszczania postów