Strona 31 z 36 PierwszyPierwszy ... 212930313233 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 366

Wątek: Canon EOS R8

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Canon EOS R8

Cytat Zamieszczone przez rojo Zobacz posta
    myślę, że ergonomia R8 by Cię wykończyła, ja nie wiem jak można poważnie pracować bez kółka z tyłu i joysticka... I te bateryjki, jak masz już worek lp-e6 jak każdy. W cenie 5.5k (w takiej to body powinno startować, a nie w cenie lol 9k) to ciekawy aparacik jako dodatek, 3 backup, albo na spacery, jak ktoś nie ma co z kasą robić, do pracy fotograficznej, gdzie trzeba często coś zmieniać i przestawiać (a nie postawić na statywie i włączyć rec) ergonomia rodem ze 100D jest koszmarna niestety i ogranicza głównie.
    Bez problemu da się pracować, złej baletnicy ... itd...
    Ergo w tym aparacie nie jest dla mnie wzorcowa ale rekompensuje to wielkość i obrazek który wypuszcza.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar rojo
    Miasto
    Gdynia

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Bez problemu da się pracować, złej baletnicy ... itd...
    serio? ty tu adminem jeszcze jesteś i personalne wycieczki w tym stylu? Złej baletnicy mówisz? Nie wiem ile masz prac i ile zdjęć robisz w tygodniu, ale takie bzdety o ergonomii to może napisać tylko ktoś kto robi kilka zdjęć tygodniowo ciotkom na imieniach, a nie żyje z poważnej reporterki, gdzie ergonomia aparatu to postawa efektywności i skuteczność w pracy. Ja rozumiem, że jak robisz cioci imieniny to ci nie robi, że aparat ma ergonomię dla dzieci i nikogo, ustawisz sobie P i af domyślnie na "większość sytuacji" i będzie git, ale jak biegasz z repo na repo, robisz zdjęć kilka tysi tygodniowo i żyjesz z tego, to zapewniam cię, że trochę inaczej się na to patrzy..., a takie komentarze to sobie podaruj proszę, już pominę zupełnie dorabianie ideologii do tego paraaparaciku, że to profi puszka do ciężkiej roboty, bo czytam tu te bzdury i ręce mi opadają na dorabianie ideologi do zwykłego braku kasy i windowania cen przez canona do granic jakiejś kompletnej abstrakcji (vide cena R8 pół roku temu, czyli na starcie de facto)...
    Ostatnio edytowane przez rojo ; 23-11-2023 o 17:25

Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez rojo Zobacz posta
    serio? ty tu adminem jeszcze jesteś i personalne wycieczki w tym stylu? Złej baletnicy mówisz? Nie wiem ile masz prac i ile zdjęć robisz w tygodniu, ale takie bzdety o ergonomii to może napisać tylko ktoś kto robi kilka zdjęć tygodniowo ciotkom na imieniach, a nie żyje z poważnej reporterki, gdzie ergonomia aparatu to postawa efektywności i skuteczność w pracy. Ja rozumiem, że jak robisz cioci imieniny to ci nie robi, że aparat ma ergonomię dla dzieci i nikogo, ustawisz sobie P i af domyślnie na "większość sytuacji" i będzie git, ale jak biegasz z repo na repo, robisz zdjęć kilka tysi tygodniowo i żyjesz z tego, to zapewniam cię, że trochę inaczej się na to patrzy..., a takie komentarze to sobie podaruj proszę, już pominę zupełnie dorabianie ideologii do tego paraaparaciku, że to profi puszka do ciężkiej roboty, bo czytam tu te bzdury i ręce mi opadają na dorabianie ideologi do zwykłego braku kasy i windowania cen przez canona do granic jakiejś kompletnej abstrakcji (vide cena R8 pół roku temu, czyli na starcie de facto)...
    ...kim Ty jesteś żeby pisać tutaj co kto może komentować, a kto nie i kto jest wystarczająco do tego kompetentny ?

Druga rzecz; nie jestem adminem, napisałem to żartem - po coś są te emotki...
    Trzecia - bywa że robimy tysiące zdjęć na potrzeby naszej firmy, nigdzie też nie napisałem że to profi puszka - to dopiero bzdura którą sobie uroiłeś.

Cytat Zamieszczone przez RobertoM Zobacz posta
    Tylko kto tutaj twierdzi, że to body do profi zleceń?
    Oczywiście, choćby nawet ze względu na budowę (i nie chodzi o wielkość) co jest zresztą znacznie ważniejsze niż możliwości techniczne. Te ostatnie już zresztą dawno przekroczyły większość nawet wymagających potrzeb.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 25-11-2023 o 23:32
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Tutaj jest niezły artykuł na temat migawek
    https://photographylife.com/mechanic...utter-efcs/amp

Z tego co czytam przy w pełni elektronicznej migawce nie powinno być problemów jeżeli robimy statyczne portrety.

Czy ktoś z r8 mógłby sprawdzić czy jest opcja ustawienia w menu aby aparat przełączał się na elektroniczną migawkę przy czasach 1/2000 i krótszych?

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez RobertoM Zobacz posta
    Tutaj jest niezły artykuł na temat migawek
    https://photographylife.com/mechanic...utter-efcs/amp

Z tego co czytam przy w pełni elektronicznej migawce nie powinno być problemów jeżeli robimy statyczne portrety.

Czy ktoś z r8 mógłby sprawdzić czy jest opcja ustawienia w menu aby aparat przełączał się na elektroniczną migawkę przy czasach 1/2000 i krótszych?
    No i sobie poczytał. Z tego, co poczytał, wynika, że do dzikiej przyrody zalecana jest migawka mechaniczna. Nosz kurła, toż 7D II właśnie taką ma
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Elektroniczna w sporcie tez się sprawdzi ale to już droższe puszki wchodzą w grę.

https://www.fredmiranda.com/forum/ufiles/55/2501455.jpg

Btw odczyt r6ii i r8 to 14.5ms

Miasto
    Pod Tatrami

No cóż aparacik zacny. Bezcenne jest to że na imprezie można robić zdjęcia niesłyszalnie, natomiast ciągle nie mogę się przyzwyczaić i nie ogarniam czy zrobiłem zdjęcie czy nie ....
    Kapitan Wagner

No cóż aparacik zacny. Bezcenne jest to że na imprezie można robić zdjęcia niesłyszalnie, natomiast ciągle nie mogę się przyzwyczaić i nie ogarniam czy zrobiłem zdjęcie czy nie ....
    Powinny być ustawienia głośności migawki elektronicznej

https://cam.start.canon/pl/C013/manu...t-up_0150.html

Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez JERONIMO1 Zobacz posta
    Powinny być ustawienia głośności migawki elektronicznej

https://cam.start.canon/pl/C013/manu...t-up_0150.html
    No muszę sprawdzić jak to się sprawuje, przed imprezą nie było szans.
    Druga rzecz to ustawienia AF bo jest tego tyle, że na szybko wolałem nic nie zmieniać, a nie zawsze mi łapał tak jak chciałem.
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Mam dokladnie to samo, sprobowalem tego kilka razy, i nie moglem przywyknąć.
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Strona 31 z 36 PierwszyPierwszy ... 212930313233 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów