Dlaczego od razu "chwalę"? Można po prostu stwierdzić fakt. Ja używam też jednego slotu. Drugi na przepełnienie, ale tego nie doświadczyłem, bo pierwsza karta ma 256 GB. Ostatnie moje aparaty miały dwa sloty, Używam jednego. Na forum Nikona też bywają wątki gdzie wspomina się o profesjonaliźmie itd w tej kwestii. Sęk w tym, że o ile kojarzę to na palcach jednej ręki można było policzyć przypadki gdy ktoś miał problem z kartą.A to są lata i setki, jak nie tysiące ludzi. Masz większą szanse, że nie dojedziesz na zlecenie bo ci się samochód zepsuje. Może sie tez zepsuć aparat, obiektyw itd. Dodam jeszcze, ze drugiego body nie zabieram, jedynie obiektywów przeważnie mam kilka. Też sie nie chcą zepsuć. Ponad 30 lat zawodowej pracy, tysiące sesji, niektóre z nich kosztowały mnie sporo (np wynagrodzenie dla topowej modelki) i ...
Tak, wiem co mówią informatycy. Bo to mi zaraz na pewno ktoś napisze. Sęk w tym, że u nich komputer jest jedynym urzadzeniem i pracują na nim (minimum) 8h dziennie. Ja używam aparatu góra dwa razy w tygodniu, ze 2-3 godziny.