Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
a ja po wcześniejszych postach autora mam nieodparte wrażenie, że ten temat to jest trolololo-prowokacja a nie pytanie nowicjusza zielonego w fotografii :P
Dzieki za komplement, nowicujeszem to rzeczywiście nie jestem, ale na wszystkim się nie znam i mało szkieł się w mojej kolekcji przewinęło, dlatego nie mam nie wiadomo jak dużego doświadczenia, zawsze podchodziłem do fotografii od strony praktycznej, a teraz na starość coraz bardziej ciekawi mnie kwestia techniczna/fizyczna. Wykresy MTF nigdy nie były moją mocną stroną jeżeli chodzi o ich analizę, może dlatego że głównie określały wartość MTF50 jak to ujął marfot i nie były do końca przekonujące, dlatego nie były wyznacznikiem dla mnie jakie szkiełko kupię. Natomiast ostatnio postanowiłem odswieżyć temat i trochę się w to zagłębić, dlatego napisałem posta tutaj, podesłana strona lensrentals fajnie to tłumaczy, dzięki. Natomiast ciekawie mnie porównanie szkieł Canon RF 50 1.2 oraz RF 50 1.8, ma ktoś może jakieś ciekawe linki, które porównują te szkła od strony technicznej ?
dzieki !