Pokaż wyniki od 31 do 40 z 388

Wątek: Heldbaum - Fotografia przeważnie na filmie

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Heldbaum - Fotografia przeważnie na filmie

Cytat Zamieszczone przez Heldbaum Zobacz posta
    To jest moje jedyne zdjęcie tego rodzaju, jakie kiedykolwiek zrobiłem. Prakticą MTL5, na filmie Ilford FP4+. Lampa błyskowa odbita od ściany...

https://i.imgur.com/QuVoEmb.jpg
    Piękne!

Na załączonym obrazku widać , że analogi to coś więcej niż bezmyślne trzepanie kilkuset zdjęć cyfrakiem FF z wypasionymi szkłąmi z f/1.2! Obecnie w dobie cyfrowej foto duże grono osób mieniących się fotografami robi tzw. BW dodając "ziarna", aby dodać analogowego sznytu cyfrowym zdjęciom

ps.
    dokładnie tydzień temu, w poprzedni czwartek spotkaliśmy się w 5-ciu fotografów i jedna fotografka, aby sobie pogadać m.in. o powrocie fotografii analogowej. Mateusz robił foty na swoim Pentaxie ME Super (jednym z posiadanych 30 analogowych aparatów). Tak więc nie piszcie proszę, że analogi to tylko hipsterzy, którzy robią coś dla lansu, bo to nieprawda.

HOWGH!
    Ostatnio edytowane przez candar ; 26-01-2023 o 14:10
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uprawnienia umieszczania postów