Git
Kup małą torbę albo kaburkę (TLZ2 na przykład).
Szczególnie z kabury fajnie się "wyszarpuje" aparat. W locie można go włączyć![]()
Git
Kup małą torbę albo kaburkę (TLZ2 na przykład).
Szczególnie z kabury fajnie się "wyszarpuje" aparat. W locie można go włączyć![]()
Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy
Nie zgadzam się ...
Najszybszy jest i tak canon w dłoni, już widze jak na reporterce wkładasz i wyciągasz 25 razy canona do kabury. Bez sensu.
Bardziej wtapiającym się w tłum i praktyczniejszym rozwiązaniem jest ziemsko wyglądający Orion Trekker, włazisz bez problemu do lokalów itp. wyciągasz canona w odpowiednim momencie i jedziesz. W plecaczku mieści się spokojnie jeszcze lampka, i np jakieś 2 stałki.
Biorę jeszcze torbę, plecak zostawiam na wyjazdy - wakacje, dluższe wyskoki na konkretną robotę. Na co dzień muszę mieć łatwy i szybki dostęp, a gratów trochę mam.
Zastanawiam się na mekko, ale rozważam też tamraca pro 12. Potrzebuję czegoś dużego.
no tez sie zastanawiam nad jakimś plecakiem
takim by weszło to co w stopce plus jeszcze jedno body z gripem
heh i żeby było jak najtańsze![]()
Eos system
Może mi podpowiecie, jaki plecak pomieści 30D z gripem i podpiętym 70-200/2.8L (z osłoną założoną odwrotnie), do tego Tamrona 28-75/2.8, Zenitara 16/2.8 (ew.KIT), 430EX i dodatki w postaci kilku filtrów? I ma to być najmniejszy plecak, który powyższe pomieści, z jedynie małym luzem umożliwiającym sensowną eksploatację?
NIE ma to być wielka torba, do której wsadzę jeszcze kilka(naście) szkieł, statyw, drugie czy trzecie body i przenośną ciemnię ;-)
Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)
sadze, ze to lowepro mini trekker aw, to swietny wybor do tego sprzetu, ktory wymieniles. jest kilka stacjonarnych sklepow w warszwie, gdzie mozesz obejrzec i przymierzyc ze sprzetem. sam mam ten plecak i jedyny mankament jaki zauwazylem, to, ze nie da sie mocowac futeralow sliplock dwuszlufkowych (np film organizer aw).
pozdrawiam
Martin Gorczakowski
Byłem dzisiaj w sklepie i niestety, mini trekker aw - owszem, pomieści to co chcę, ale jest za duży jak na moje potrzeby. Ja szukam czegoś w rozmiarze mikro trekkera 200, ale głębszego, żeby wszedł do niego 30D z GRIP-em. Szukam dalej.
Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)