Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 57 z 57

Wątek: Jaki plecak pomieści ...

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Git
    Kup małą torbę albo kaburkę (TLZ2 na przykład).
    Szczególnie z kabury fajnie się "wyszarpuje" aparat. W locie można go włączyć
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Początki nałogu
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dentharg Zobacz posta
    Plecak nie służy do reporterki i w zasadzie też nie do street photo.
    Plecak służy do tego, żeby przemieścić jak najwięcej (być może) potrzebnego sprzętu na miejsce focenia (np. do parku).

Tam zdjemujesz plecak, przygotowujesz sprzęt i focisz. Zmieniasz sprzęt i focisz dalej, a plecak sobie leży. Jak chcesz mieć coś na podorędziu to zakładasz jakieś spacerowe szkło na body i wkładasz to do kabury przytroczonej do pasa.
    Nie zgadzam się ...
    Najszybszy jest i tak canon w dłoni, już widze jak na reporterce wkładasz i wyciągasz 25 razy canona do kabury. Bez sensu.
    Bardziej wtapiającym się w tłum i praktyczniejszym rozwiązaniem jest ziemsko wyglądający Orion Trekker, włazisz bez problemu do lokalów itp. wyciągasz canona w odpowiednim momencie i jedziesz. W plecaczku mieści się spokojnie jeszcze lampka, i np jakieś 2 stałki.

Zablokowany

Domyślnie

Biorę jeszcze torbę, plecak zostawiam na wyjazdy - wakacje, dluższe wyskoki na konkretną robotę. Na co dzień muszę mieć łatwy i szybki dostęp, a gratów trochę mam.

Zastanawiam się na mekko, ale rozważam też tamraca pro 12. Potrzebuję czegoś dużego.

Bywalec Awatar ukasus
    Miasto
    miasto

Domyślnie

no tez sie zastanawiam nad jakimś plecakiem
    takim by weszło to co w stopce plus jeszcze jedno body z gripem
    heh i żeby było jak najtańsze
    Eos system

Uzależniony Awatar Peri Noid
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Może mi podpowiecie, jaki plecak pomieści 30D z gripem i podpiętym 70-200/2.8L (z osłoną założoną odwrotnie), do tego Tamrona 28-75/2.8, Zenitara 16/2.8 (ew.KIT), 430EX i dodatki w postaci kilku filtrów? I ma to być najmniejszy plecak, który powyższe pomieści, z jedynie małym luzem umożliwiającym sensowną eksploatację?

NIE ma to być wielka torba, do której wsadzę jeszcze kilka(naście) szkieł, statyw, drugie czy trzecie body i przenośną ciemnię ;-)
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Początki nałogu Awatar krwisty
    Miasto
    W-wa/Rz-ów

Domyślnie

sadze, ze to lowepro mini trekker aw, to swietny wybor do tego sprzetu, ktory wymieniles. jest kilka stacjonarnych sklepow w warszwie, gdzie mozesz obejrzec i przymierzyc ze sprzetem. sam mam ten plecak i jedyny mankament jaki zauwazylem, to, ze nie da sie mocowac futeralow sliplock dwuszlufkowych (np film organizer aw).
    pozdrawiam
    Martin Gorczakowski

Uzależniony Awatar Peri Noid
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Byłem dzisiaj w sklepie i niestety, mini trekker aw - owszem, pomieści to co chcę, ale jest za duży jak na moje potrzeby. Ja szukam czegoś w rozmiarze mikro trekkera 200, ale głębszego, żeby wszedł do niego 30D z GRIP-em. Szukam dalej.
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów