Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 57

Wątek: Jaki plecak pomieści ...

Zablokowany

Domyślnie

To nie poczta dała dupska jak wcześniej sądziłem, tylko sklep, wysłał do Sieradza zamiast do Leszna (!). Nie wiem dlaczego, oni też nie. W ramach rekompensaty zapowiadają 10 procent rabatu, plecak dojdzie pewnie w poniedziałek jak dobrze pójdzie.

Domyślnie

a wepchnę się do tego wątku. Właśnie wymieniłem swojego 350d na 30d i zamierzam oprócz kita 50mm miec inne 50mm tele i jeszcze jeden albo dwa obiektywy + *******y do tego. Teraz tak - rozważam lowepro orion trekker II tylko że nie wiem czy nie za mała - do tego przydałaby sie kieszeń na lapa. Inne lowepro są za drogiea torba z tego tematu jakaś taka brzydka i nie za fajna. Moze ktoś ma inne pomysły?
    Canon EOS 30d canon EOS 300; canon 50/1,8 canon 18-55 ; karta 512 kingstone, karta 2gb sandisk; lampy statywy softboxy blendy itd.

Zablokowany

Domyślnie

Ja biorę ją właśnie dlatego, że wygląda jak zwyczajny plecak. Kupisz wypasioną to niestety musisz się liczyć, że kilka spojrzeń przyciągniesz. Ale to indywidualna kwestia.

Coś już napisał Awatar Delorian77
    Miasto
    Gotham CITY

Domyślnie

zgadzam się w 100% z himi'm

Domyślnie

No dobra to załóżmy że wybiorę orion trekker 2, nie będzie za mała?
    Canon EOS 30d canon EOS 300; canon 50/1,8 canon 18-55 ; karta 512 kingstone, karta 2gb sandisk; lampy statywy softboxy blendy itd.

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gregklukowski Zobacz posta
    a wepchnę się do tego wątku. Właśnie wymieniłem swojego 350d na 30d i zamierzam oprócz kita 50mm miec inne 50mm tele i jeszcze jeden albo dwa obiektywy + *******y do tego. Teraz tak - rozważam lowepro orion trekker II tylko że nie wiem czy nie za mała - do tego przydałaby sie kieszeń na lapa. Inne lowepro są za drogiea torba z tego tematu jakaś taka brzydka i nie za fajna. Moze ktoś ma inne pomysły?
    Do OT2 zmieściłem 350d/grip z Tamronem przypiętym, Sigmę APO 70-300, ładowarkę, dodatkowy aku, dekle na obiektyw i body, gruszkę rozm. 2.

To samo body z przypiętą 17-40 ledwo się już w pionie mieści.
    Kolega w OT2 nosił 300D + kit oraz EF 70-200 f/4.

Tego co tam chcesz nosić - nie zmieścisz, chyba, że poświęcisz cały górny przedział.
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Domyślnie

o to mi chodziło, dziękuję.Czyli zostaje mi wspomniany plecak ,albo cos dużo droższego... ehh

Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Fomei na wypady. Ja na "przebieżki" planuję jakąś małą torbę.
    Chyba, że w jakimś obszarze jesteś dłużej i z kimś - to odpakowujesz plecak, zostawiasz z nim "strażnika" - a sam idziesz focić..

Zablokowany

Domyślnie

Fomei właśnie doszedł. Kilka uwag na już:
    - robi wrażenie niewielkiego (to oczywiście względne), a jednak jest całkiem spory.
    - weszło mi wszystko to, co w stopce bez problemu (30d z założonym gripem) i zostało masę miejsca.
    - Wszedł laptop panorama
    - dostęp do komory głównej tradycyjny, nie najszybszy, ale pewnie da radę na ,,akcji''
    - sprzęt trzyma się w środku solidnie mimo braku pasków mocujących np. aparat z body występujących w plecakach za kilkaset pln.
    - pelerynka przeciwdeszczowa całkiem funkcjonalna
    - troki mocujące statyw na plecaku utrudniają trochę dostęp do komory głównej (powinny być zapięte), ale są też jej zabezpieczeniem, aby się nie otworzyła w niekontrolowany sposób
    - rączka na szczycie plecaka wydaje się solidna
    - kieszeń na pelerynę może być opcjonalnym schowkiem cennych rzeczy np kasy

Ogólne pierwsze wrażenia dobre, zobaczymy jak się sprawdzi w codzienniej robocie.

Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Ja użyłem do zabezpieczenia większych rzeczy przegródek.
    W sensie biorę przegródkę i traktuję ją jak pasek - w poziomie na rzepy do ścianek. Foto?

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów