Kupiłem coś takiego:
http://www.lowepro.com/Products/Back.../Orion_AW.aspx
Pomieściłeś tam klamoty? Ja wziałem tego fomei z duszą na ramieniu, czy wejdzie mi body na wysokość (15 cm) i zmieści się laptop - 17''. Dzięki fotograf za podesłanie zdjęć ze sprzetem wewnątrz. Dojdzie w czwartek, dam znać.
FOMEI PVR 3 - Poszukując odpowiedzi na jego temat natknąłem się na bardzo rzeczowy opis pewnego pana z forum Nikona. Polecam http://alf.home.pl/ALF/fotografia/torby_plecaki.htm
Teraz czekam na przesyłkę.
Niezupełnie, zmieniły się priorytety, notebook został w domu, zapakowałem to co w stopce, a do góry rzeczy potomka, potrzebne na wycieczkach![]()
Orion AW odradzilbym na dluzsze wycieczki - plecak jest zle wykonany, bez usztywnien, nieproporcjonalny w stosunku do dolnej komory i plecy zle znosza dluzsze noszenie wiekszych ciezarow na plecach w tym zestawie. Najlepsze jego zastosowanie to osobno plecaczek (jedna osoba) i osobno torba biodrowa.
Za to jesli chodzi o wygode wycieczkowo-sprzetowa i dodatkowo + notebook to bezkonkurencyjny jest CompuRover AW.
SEBIAN
Canon EOS 20D w ręku, w torbie lub na statywie...
... to tylko narzędzie wspomagające (lub nie) umiejętności pstrykacza
Na body nie bez naprezen, ale na upartego (dopinajac lekko na sile) da sie zmiescic oba te szkielka zapiete na body w dolnej czesci. Osobno, bez body - mieszcza sie bez problemu i to z zalozona oslona (odwrotnie czyli w pozycji transportowej oczywiscie).
Bez jednego tele miesci sie wszystko. Nie przypominam sobie sytuacji bym potrzebowal i 70-200 i 100-400 na raz. Na dluzszy wyjazd - jedno tele w osobnym pokrowcu wrzucilbym do gornej kieszeni albo dopial z boku (po cos daja te pokrowce do 70-200/100-400Albo inaczej: Czy mieścisz w nim wszystkie swoje klamoty? Mam na myśli tylko dolną - przeznaczoną na sprzęt - część.).
Mam zrobionych 5 przegrodek - po jednym boku szersza przegrodka na tele, posrodku dwie przegrodki - body+szklo(np 24-105 z oslona) pyszczkiem w dol w jednej, w drugiej databank/lampa/kabelki/filterek czy dwa, po drugim boku kolejne dwie przegrody: w jednej kolejne szklo, w drugiej databank/lampa/akumulatorki/*******ki. W gornej czesci plecaka jest specjalna kieszonka na drobiazgi i karty pamieci ale i tak wole karty w kieszeniach spodni nosic by szybko zmieniac.
Uzywam tego plecaka co Vitez... po prostu rewelka....
Dolna kieszen to ...
580EX i 70-200(lewa strona) / srodek24-105 i zachodzacy grip z 20d / (prawa strona) reszta body z dopietym 17-40 w dol + 50/1,4+TC 1,4...
Na gorze mam Data bank i karty w malej kieszonce tej wewnetrznej na klapie.... i reszte miejsca na "co tam chce" czasmi wrzucam EOS3 +85 - ze slajdem ... a w kieszeni na statyw spokojnie wchodzi mala ...z rozweselaczem typu single malt... lub jakis dobry blend ...
Mysle ze nalezy zrobic osobny watek.. sfotografuj swoja torbe - srodek ulozenie
Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
Take nothing but pictures, leave nothing but footprints
Dzisiaj mam obebrać FOMEI. Podzielę się wrażeniami. Cały czas jestem ciekaw, czy wcisnę 30d z gripem i laptopa.