Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 57

Wątek: Jaki plecak pomieści ...

Zablokowany

Domyślnie

scooter - kupiłeś coś? Mam ten sam dylemat. Szukam czego niedrogiego i porządnego (wiem,wiem, to często się wyklucza. Znacie firmę, które wypuściła coś takiego?:

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Zablokowany

Domyślnie

Pomieściłeś tam klamoty? Ja wziałem tego fomei z duszą na ramieniu, czy wejdzie mi body na wysokość (15 cm) i zmieści się laptop - 17''. Dzięki fotograf za podesłanie zdjęć ze sprzetem wewnątrz. Dojdzie w czwartek, dam znać.

Zablokowany

Domyślnie

FOMEI PVR 3 - Poszukując odpowiedzi na jego temat natknąłem się na bardzo rzeczowy opis pewnego pana z forum Nikona. Polecam http://alf.home.pl/ALF/fotografia/torby_plecaki.htm
    Teraz czekam na przesyłkę.

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

Niezupełnie, zmieniły się priorytety, notebook został w domu, zapakowałem to co w stopce, a do góry rzeczy potomka, potrzebne na wycieczkach

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Orion AW odradzilbym na dluzsze wycieczki - plecak jest zle wykonany, bez usztywnien, nieproporcjonalny w stosunku do dolnej komory i plecy zle znosza dluzsze noszenie wiekszych ciezarow na plecach w tym zestawie. Najlepsze jego zastosowanie to osobno plecaczek (jedna osoba) i osobno torba biodrowa.

Za to jesli chodzi o wygode wycieczkowo-sprzetowa i dodatkowo + notebook to bezkonkurencyjny jest CompuRover AW.

Bywalec Awatar Sebian
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Za to jesli chodzi o wygode wycieczkowo-sprzetowa i dodatkowo + notebook to bezkonkurencyjny jest CompuRover AW.
    Czy spokojnie i bez naprężeń mieścisz w dolnej części swoje szkiełka 70-200 i/albo 100-400? Albo inaczej: Czy mieścisz w nim wszystkie swoje klamoty? Mam na myśli tylko dolną - przeznaczoną na sprzęt - część.
    SEBIAN
    Canon EOS 20D w ręku, w torbie lub na statywie...
    ... to tylko narzędzie wspomagające (lub nie) umiejętności pstrykacza

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sebian Zobacz posta
    Czy spokojnie i bez naprężeń mieścisz w dolnej części swoje szkiełka 70-200 i/albo 100-400?
    Na body nie bez naprezen, ale na upartego (dopinajac lekko na sile) da sie zmiescic oba te szkielka zapiete na body w dolnej czesci. Osobno, bez body - mieszcza sie bez problemu i to z zalozona oslona (odwrotnie czyli w pozycji transportowej oczywiscie).

Albo inaczej: Czy mieścisz w nim wszystkie swoje klamoty? Mam na myśli tylko dolną - przeznaczoną na sprzęt - część.
    Bez jednego tele miesci sie wszystko. Nie przypominam sobie sytuacji bym potrzebowal i 70-200 i 100-400 na raz. Na dluzszy wyjazd - jedno tele w osobnym pokrowcu wrzucilbym do gornej kieszeni albo dopial z boku (po cos daja te pokrowce do 70-200/100-400 ).
    Mam zrobionych 5 przegrodek - po jednym boku szersza przegrodka na tele, posrodku dwie przegrodki - body+szklo(np 24-105 z oslona) pyszczkiem w dol w jednej, w drugiej databank/lampa/kabelki/filterek czy dwa, po drugim boku kolejne dwie przegrody: w jednej kolejne szklo, w drugiej databank/lampa/akumulatorki/*******ki. W gornej czesci plecaka jest specjalna kieszonka na drobiazgi i karty pamieci ale i tak wole karty w kieszeniach spodni nosic by szybko zmieniac.

Początki nałogu
    Miasto
    Trudnopowiedzieć, Poland

Domyślnie

Uzywam tego plecaka co Vitez... po prostu rewelka....

Dolna kieszen to ...

580EX i 70-200(lewa strona) / srodek24-105 i zachodzacy grip z 20d / (prawa strona) reszta body z dopietym 17-40 w dol + 50/1,4+TC 1,4...

Na gorze mam Data bank i karty w malej kieszonce tej wewnetrznej na klapie.... i reszte miejsca na "co tam chce" czasmi wrzucam EOS3 +85 - ze slajdem ... a w kieszeni na statyw spokojnie wchodzi mala ...z rozweselaczem typu single malt... lub jakis dobry blend ...

Mysle ze nalezy zrobic osobny watek.. sfotografuj swoja torbe - srodek ulozenie
    Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
    Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

Zablokowany

Domyślnie

Dzisiaj mam obebrać FOMEI. Podzielę się wrażeniami. Cały czas jestem ciekaw, czy wcisnę 30d z gripem i laptopa.

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów