Piękne foty żubrów i same zwierzęta też robią wrażenie!
Piękne foty żubrów i same zwierzęta też robią wrażenie!
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl
Ładny las. Szkoda, że żubry zasłaniają...![]()
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!
Fajnie kontury podświetlone, jaki tu exif? ISO w kosmosie?
ISO 250 (dwieście pindziesiat), 1/1250s, f2.8, -1ev, i jeszcze w postprodzie właśnie tak żeby kontury uwypuklić, już bez odszumiania. słońce było jeszcze nad wierzchołkami, wiec światła było sporo.
Dziś zabawa w kotka i myszkę. Przyjechałem na miejsce gdzie na wzgórku leżały 4 byczki, czekam na lepsze światło, wychodzę, one wstają i powoli czmychają w lasmyślę trudno, jadę dalej, wyścig z czasem, zaczęło się najlepsze światło a zanim znajdę inne stadko, podejdę, itd minie przynajmniej 10min. No i jest, lonesome cowboy, idealnie pod słońce
gdybym miał kilka minut więcej nagrałbym lepsze klipy. Wpadło kilka kadrów, wracam do auta, mijam poprzednie miejsce, a tam.. 50 żubrów na polu
już po zmroku..
165. 400mm, 2.8, ISO 100, 1/1600s (z TC byłoby lepiej)
![]()
Świetny!
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl
To najlepsze. Nawet mógłbyś dociąć go żeby było widać jego głowę i słońce. No ale to jest bajka fota, ekstra to siadło.
Nr 164 z lasem jest bardzo ładne. Nie przekonujesz mnie tym polem, las to ich naturalne środowisko. Masz taki trochę low-key.
Nr 165 bardzo ładne również. Zastanowiłbym się nad przycięciem do formatu 5:4, ze środkową linią przechodzącą przez lewy brzeg Słońca i trochę mniej gleby, mniej więcej do tego ciemniejszego pasa. Ale to moje spojrzenie.
Ostatnio edytowane przez Leon007 ; 12-02-2025 o 22:05
Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
JaCzłowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
Konfucjusz