-
Odp: Aparat dla Australijczyka, czyli R10.
ok. Co do śledzenia oka ludzkiego przez R, to ma to wady. Tj ma problemy kiedy np osoba ma kontrastową koszulę (mój brat miał na sobie parę razy ubraną czerwoną koszulę w czarną kratę). Wtedy nawet jak siedzę blisko takiej osoby to Eye AF ma problem i strzela w koszulę. Jak w końcu trafi w oko to trzyma się tego. Problem z śledzeniem oka w R występuje z moich obserwacji właśnie w sytuacjach kontrastowych, kiedy oko/postać nie wyróżnia się jakoś specjalnie na tle (czyli np gęste listowie, gałęzie, drzewa, a postać nie jest oświetlona tylko stoi w cieniu).
Co do AF Servo w Rce, to można powiedzieć że ma podobne problemy. Tj żeby mnie źle atsf (szczególnie
) nie zrozumiał - AF Servo działa wyśmienicie, a śledzenie oka działa dobrze (dałbym takie 4+/6 a AF Servo 5/6). Z AF Servo miałem tylko problemy jak np dzięcioł siedział na drzewie w lesie w cieniu, a tło (gałęzie, listowie) było oświetlone słońcem. Wtedy nawet dłuższe próby, strzelałem seriami przyniosły mizerne rezultaty i zwyczajnie musiałem zmienić cel i celować w gałąź na której siedział ów dzięcioł.
Tak to wygląda w R.
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów