Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: problem z 20d

Mieszany widok

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

W 20D może się zdażyć, że przez przypadkowe naciśnięcie równocześnie kilku różnych przycisków aparat wariuje czasami. Mnie kilka razy nie chciał zrobić fotki lub na ekraniiku nie chciało wyświetlić się foto. Ale zawsze było to po gorączkowym mieszaniu paluchami po przyciskach gdy na szybko zmieniałem wiele ustawień przy spotterskich fotkach. Zawsze wyłączenie aparatu i wyjęcie akumulatora na sekundę momentalnie naprawiało problem. Czasami wręcz udawało się jeszcze zrobić ciekawy kadr. Jeżeli kwestia staje sie nagminna przy spokojnym robieniu fotek to można się zastanawiać (poprzecierać styki przy obiektywie np.) a jeżeli jest wybitnie sporadyczne to radzę zapomnieć o problemie.
    FOTOINKWIZYTOR

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

20D przez pół roku i 4000 zdjęć nie powiesił mi się ani razu (kupiłem używany)
    Wcześniej 350D 8 miesięcy 12000 zdjęć i jeden zwis.
    EOS 50 przez półtora roku i wcześniej Zenit TTL przez lat 10 - ani razu

BTW sprawdź jaką masz wersję firmware'u

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Mnie sie trafialy takie numery z AF'em, ale to jak handstrap wciskal spust na gripie. Innych problemow nie odnotowalem.
    ...

Coś już napisał Awatar lemina
    Miasto
    Nie z Polski

Domyślnie

Mi w zasadzie wyskakiwał tylko err 00 (jak mi obiektyw powisiał za długo bez podtrzymywania). Jednakże nie powiedziałabym, żeby to jakieś nagminne było...

Dopiero zaczyna Awatar Lary

Domyślnie

Mój też czasem się zawiesza średnio raz na miesiąc. Ale od pewnego czasu dzieje się jeszcze coś innego. Ładuje aku bp-511a do pełna (ma ok. 1,5 roku). Aparat podziała 1-1,5 godziny wyłącza się i pokazuje, że bateria rozładowana. Wyciągam ją wkładam ponownie do gripa i znów działa np. 30 min i tak wkółko... Aż za dwudziestym razem działa 5 min i zdycha całkiem... zamówiłem nowe aku...

Bywalec Awatar SenK
    Miasto
    Oświęcim / Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nero30
    mam pytanie , czy spotkaliście się z takim zachowaniem aparatu canon 20d : wciskam spust migawki, AF mierzy ostrość, ekspozycja zostakje ustalona, dociskam spust i..... nic
    Mi sie tak działo jak włożyłem karte która nie działała..

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Smile

A mi się 20D raz zawiesił na gałęziach.....

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów