Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Canon RF 35/1.8 STM

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie Odp: Canon RF 35/1.8 STM

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    przelaczanie AF peaking w R10 jest majstersztykiem ergonomii alternatywnie udanej) juz nie jest na moje sily.
    Ja na RP "jakoś" to sobie włączyłem i nie ruszam. Były 2-3 próby i trafiłem w swoje optimum
    Jak mi sie automatyczny obiektyw np przypadkowo przestawi w MF, dostaję różową koloryzacje (skądinąd musze ją zmienić na sraczkowo seledynowy jak będę pamiętać)

Nigdy tego nie wyłączam, i fajnie to się zestraja z obiektywem klasycznym czy przełączonym AF.
    Ostatnio edytowane przez cosinus ; 08-12-2024 o 17:24
    Ex Nikon, w tym analog.
    70D (zestaw APSC do srzedania, korpus 50tys zdjeć) , 10-18, 40/2.8, EFS24/2.8, 55-250 mkII, 18-55/4-5.6, S30/1.4A, T100/2.8.
    Mobilnie Olympus EM5 / Lumix z zestawem

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Canon RF 35/1.8 STM

Cytat Zamieszczone przez cosinus Zobacz posta
    Ja na RP "jakoś" to sobie włączyłem i nie ruszam. Były 2-3 próby i trafiłem w swoje optimum
    Jak mi sie automatyczny obiektyw np przypadkowo przestawi w MF, dostaję różową koloryzacje (skądinąd musze ją zmienić na sraczkowo seledynowy jak będę pamiętać)

Nigdy tego nie wyłączam, i fajnie to się zestraja z obiektywem klasycznym czy przełączonym AF.
    ale nie, to ja moze uscisle. mialem na mysli powiekszenie obrazu do recznego ostrzenia. w R10 mam to skonfigurowane pod guziorem zmiany punktu AF ale to jeszcze dodatkowo wymaga nacisniecia INFO zeby aktywowac powiekszenie. a potem nie wystarczy bynajmniej klikac INFO zeby wrocic do sytuacji domyslnej, tylko trzeba koniecznie kliknac srodkowy guzior joya, zeby to wylaczyc i moc dalej normalnie pracowac. typowy przyklad Tokio-kurna-ergonomii, gdzie jakis inzynier wynalazl rozwiazanie i potem nikomu, na zadnym etapie projektowania produktu, nie przyszlo na mysl posluchac uzytkownikow jak to sie sprawdza w praktyce. bo sie zwyczajnie nie sprawdza, mozna dostac czerwonej k* od klikania. rozwiazanie niemal rownie kretynskie co Tokio-wymysl na ustawianie czasow w trybie Bulb - przestawiaj pojedynczo minuty i sekundy (bo moze robi ci drastyczna roznice czy ekspozycja trwa 3m20s czy 3m21s) a po wszystkim jeszcze nie zapomnij kliknac INFO zeby potwierdzic (jak w Windowsie i jego bezustannym "czy jestes pewny ze chcesz anulowac - Tak | Anuluj"). i oczywiscie ostatnie ustawienia w zyciu nie sa wlaczone jesli przelaczysz z B na inny tryb i z powrotem...
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów