A ja sobie kupiłem za niecałe 124 PLN taki chiński plecak, całkiem przyzwoicie zrobiony, i bardzo lekki (800 g), do którego wchodzi aparat z Sigmą 150-600 z osłoną przeciwsłoneczna w pozycji bojowej, oraz drugi aparat złożony z obiektywem Tamron 100-400, a nawet trzeci aparacik. Plecak mieści mi się idealnie w tylnym koszu rowerowym Basil California na płask, a postawiony na boku zostawia jeszcze miejsce na inny klamot, bo sam jest w sumie bardzo płaski.

Plecak ten nie ma wentylowanych "pleców", ale ja go głównie wożę, a nie noszę.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_8083.JPG
Wyświetleń:	6
Rozmiar:	3,91 MB
ID:	16079

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_8084.JPG
Wyświetleń:	7
Rozmiar:	3,70 MB
ID:	16080

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
też tak mniej więcej to sobie wyobrażałem, tylko że....

najlepiej by było, żebym w ogóle nie musiał używać arca, tylko płytki kompatybilnej z głowicą Manfrotto. One są inne, szersze, znacznie stabilniejsze. Niestety oficjalna max długość to 12cm, a ja potrzebuję ok 17cm. U Chińczyków bieda, niby coś mają ale nie jestem przekonany czy to jest kompatybilne z tą głowicą. Znalazłbym taką, przykręcił do tego nowego pierścienia, a Y-holder już bym jakiś znalazł. Dziwne że Manfrotto do dedykowanej głowicy wideowej nie daje żadnego wsparcia na długie obiektywy. Może wychodzą z założenia że jeśli ktoś już coś takiego buduje to robi cały rig na szynach.

Będę jeszcze kombinował
Zaraz, zaraz. To Tobie się buja czołówka obiektywu, czy cały zestaw? Finalnie i tak całość spoczywa na jednej płytce przykręconej jedną śrubką

Może to głowica olejowa ci daje to bujanie, bo one mają tendencje do samopoziomowania się, jeśli się ich fest nie skręci.