Pokaż wyniki od 1 do 10 z 328

Wątek: Kupiłem i chcę się pochwalić

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Kupiłem i chcę się pochwalić

dokładnie, na rynku jest tylko Lexar i jakiś chinski no-name
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    Jest też SanDisk, ale tylko CFExpress.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    powinien być jeszcze czytnik sandiska, bo taki kupiłem po zakupie R5, czyta tylko CFExpress B i nic więcej - widzę że czytniki potaniały jeszcze bardziej niz karty , też polecam AngelBird 512GB

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    W Sony jest tak że AF-eye możesz uruchomić tylko jeśli masz tryb ostrości ustawiony na szeroki. Jednak wówczas nie działa środkowy punkt AF. Jeśli więc w kadrze nie znajdzie twarzy i oka bo akurat robisz sobie krajobraz to będzie łapał ostrość w różnych losowych miejscach. Nie masz więc pełnij kontroli nad tym co ma być ostre. Jeśli chcesz pracować na centralnym punkcie AF jak w tradycyjnej lustrzance to musisz znów zmienić obszar ostrości na "Środek". I w ten oto sposób wciąż trzeba coś naciskać. W R5 też musiałem wyłączać ten AF-eye lub włączać zależnie co chciałem fotografować. To powinno działać moim zdaniem jakoś inaczej.
    od zawsze na wszystkich aparatach (nawet analogowych) używam przycisku af-on, tak jest znacznie wygodniej niż af na spuście i w wiekszości zastosowań (nawet takich jak fotografia krajobrazu) sensowniej, w R5 mam konfiguracje "double back button focus" i nic nie muszę przełączać, af działa kiedy ja chcę i taki jak chcę, a nie kiedy chce aparat, punktu af nie trzeba przesuwać na środek robi to przycisk set (chyba nawet nic nie trzeba ustawiać bo tak jest ustawione fabrycznie)
    EOS 3, 5D, R5

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    od zawsze na wszystkich aparatach (nawet analogowych) używam przycisku af-on, tak jest znacznie wygodniej niż af na spuście i w wiekszości zastosowań (nawet takich jak fotografia krajobrazu) sensowniej, w R5 mam konfiguracje "double back button focus" i nic nie muszę przełączać, af działa kiedy ja chcę i taki jak chcę, a nie kiedy chce aparat, punktu af nie trzeba przesuwać na środek robi to przycisk set (chyba nawet nic nie trzeba ustawiać bo tak jest ustawione fabrycznie)
    Żeby już nie ciągnąć OT bo nie o tym jest ten wątek powiem tylko tyle że dokładnie to samo mogę powiedzieć o używaniu spustu migawki. Jest dużo wygodniej i intuicyjnie niż AF-ON a kciuk mam na kółku i mogę sterować czasem, kompensacją ekspozycji lub tym co sobie tam przypiszę.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Żeby już nie ciągnąć OT bo nie o tym jest ten wątek powiem tylko tyle że dokładnie to samo mogę powiedzieć o używaniu spustu migawki. Jest dużo wygodniej i intuicyjnie niż AF-ON a kciuk mam na kółku i mogę sterować czasem, kompensacją ekspozycji lub tym co sobie tam przypiszę.
    typowy symetryzm - niestety jak to symetryzm nie działa
    EOS 3, 5D, R5

Uprawnienia umieszczania postów