Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
Nic nie rozumiecie pany. Przy tzw pamięci mięśniowej ciężko zmienić odruchy. To dzieje się z automatu. Każde dodatkowe gmeranie drugim palcem czy odrywanie palca żeby coś dodatkowego naciskać to jest dyskomfort pracy. Zresztą uważam że cały ten pomysł z AF na oko to pewnie wymyślono pod kątem video które z uporem maniaka korpo wciska do aparatu foto. W fotografii typu street photo, krajobrazy, rodzinne a nawet wesela to spokojnie można się bez tego obejść.
Mówił Ci już ktoś ze strasznie marudny jesteś?
Jak nie chcesz to nie używaj, wybierasz punkt AF po staremu i dalej sobie wciskaj tylko przycisk wyzwalania migawki...

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
Ale za który się płaci. Ja - na przykład - w ogóle nie interesuję się filmowaniem, ale tylko w złotym klasyku 5D nie mam tej funkcji. W dwóch nowszych jest - kupiłem ten gadżet, bo nie miałem wyboru.
Przywołując znowu samochody - całe szczęście, że jeszcze w jakimś zakresie można skonfigurować silnik, wyposażenie, lakier, alusie itp.
Słaba ta Twoja analogia - nie można właśnie, kupujesz produkt o pewnej funkcjonalności i możesz wybrać czy lejesz Pb98 czy Pb95 (aka CFexpress vs SDXC).
Reszta to produkt z katalogu o stałym wyposażeniu.