Update podpórki do tele.
Okazało się to dużo prostsze niż na początku kombinowałem za przykładem goscia z YT.
Mocowanie Sigmy - zostało oryginalne, bo lżejsze
płytka do głowicy Manfrotto - została oryginalna
arcaswiss - out
do płytki do głowicy zamontowałem części Smallrig:
- model 942 dla wałka 15mm,
- dwa wałki karbonowe 10cm,
- model 2681 (podpórka)
całość + niecałe 200g. Działa drgania wyraźnie zminimalizowane.
Nie sama eL'ką człowiek żyje.
czemu nie Kemper?
kilka lat temu sprzedałem ampa, odłożyłem gitarę i wyciągam ją już tylko okazjonalnie. Szkoda mi sprzedawać, bo może jeszcze kiedyś wrócę do grania.
Wczoraj przyszła paczka a dziś boss wypuścił katanę 100 gen3...
Zacząłem grać gdy zaczął się covid, więc nawet to combo to za wiele. Posiadam kilka kostek, na focie brakuje DS1 i w sumie odpuściłem ale chce znowu zacząć w starym ampie poszedl zasilacz więc była okazja, żeby kupić coś nowego.
Jednym z parametrów tytoni fajkowych jest tak zwany "room note" w zakresie akceptacji od osób postronnych od "super aromat, zostań z nami" do "sp..laj szybciutko". Akurat ten tytoń jest mega akceptowalny i w pierwszej z grup. W tej drugiej są zazwyczaj mieszanki z latakią lub czysta latakia, która zabija nawet muchy na ścianach.
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!
Działając pod presją tzw. środowiska zakupiłem pasek Peak Design Slide - ten szeroki. Pasek jest staranne wykonany ale trochę mnie rozczarowuje.
1. Jestem mechanikiem i przenoszenie tej samej siły najpierw poprzez szeroki pas typu "pasy bezpieczeństwa", następnie przez lichą skórkę, a na końcu cieniutki sznureczek budzi we mnie niepokój.
2. Pasek jest ogromny i podczas chowania body do plecaka nie jest łatwy do spakowania.
3. Zarówno w pozycji "na reportera" (długi pasek) jak i "na amerykańskiego turystę" (na szyi krótki pasek) body wsi jakoś niechlujnie. Może źle wybrałem punkty zaczepienia (lewy na korpusie, prawy do płytki arca) ale nie podoba mi się póki co.
Ogólnie to tylko ta regulacja długości jest czymś oryginalnym i skutecznym.
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200
O konstrukcję mechanicznie bym się nie bał. Te kotwice są opatentowane i mają gwarantowany udźwig kilkudziesięciu kg. Dla mnie genialne jest to, że w każdym momencie mogę pasek wypiąć kiedy mi przeszkadza, lub podpiąć pasek nadgarstkowy na kotwę, oczywiście pasek też PD. Natomiast przestrzegam przed noszeniem korpusu z zapiętym paskiem w plecaku. Te metalowe zapięcia potrafią tu i tam porysować korpus.
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!